Satu Jalan Ke Neraka (Zina: Akibat Dan Hukumnya)

image


Author : Supriadi Jaddari
Pages : 126, Paperback
Our Ref : PJ-0448
ISBN : 983-077-451-1

Your rating: None Average: 3 (3 votes)
Satu Jalan Ke Neraka (Zina: Akibat Dan Hukumnya)

Synopsis :

Buku ini berjudul " SATU JALAN KE NERAKA Zina : Akibat dan Hukumnya yang terdiri daripada lima bab.

Bab pertama sebagai pendahuluan, berisikan asal kejadian manusia, perkhawatiran malaikat, nafsu dan godaan syaitan dan poin terakhir adalah kedudukan wanita sebelum Islam.

Bab kedua membincangkan tentang keingkaran manusia, ingkar kepada Allah, ingkar kepada dirinya sendiri dan ingkar kepada alam.

Bab ketiga, hindari zina, memuat ajaran Preventif, jangan mendekat-dekat dan jalan keluar yang terakhir adalah munakahat.

Bab keempat yang berbicara tentang macam-macam zina dan hukumnya, terdiri daripada : zina tangan, zina kaki, zina mata, zina mulut atau telinga, zina hati, zina kemaluan atau zina sebenar, onani, gigolo dan bahasan terakhir adalah menuduh orang baik-baik berbuat zina.

Bab kelima sebagai penutup, menuangkan tentang akibat berzina, akibatnya terhadap diri sendiri dan akibatnya terhadap masyarakat.

Demikianlah sinopsis dalam tulisan ini, yang menuangkan suatu jalan agar kita semua dapat terhindar daripada melakukan perbuatan yang amoral ditinjau dari segi manapun, lebih-lebih jika ditinjau daripada segi dan kacamata agama. Semoga tulisan ini merupakan sumbangan idea dan moral buat semua pihak.

Price: RM 7.50

Related Books on Same Category

pj-1584.jpg
444 Peringatan Untuk Umat Islam
PJ Ref : PJ-1584
RM 35.00
Nasihat-Nasihat Agama
Nasihat-Nasihat Agama
PJ Ref : PJ-0075
RM 9.90
PJ-1894.jpg
30 Wasiat Imam Bukhari
PJ Ref : PJ-1894
RM 16.90
Menuju Ke Negeri Abadi
PJ Ref : PJ-1607
RM 59.00