Sifat Mahmudah Pengubat Hati

image


Author : PISMP - Pengajian Agama Dan Al-Quran
Pages : 174, Paperback
Our Ref : PJ-2470
ISBN : 978-967-308-532-3

Your rating: None Average: 5 (1 vote)
Sifat Mahmudah Pengubat Hati

Synopsis :

Kegemilangan Tamadun Islam adalah disebabkan nilai akhlak yang diamalkan oleh setiap individu muslim sebagaimana yang telah ditegaskan oleh Baginda dalam sebuah hadis yang bermaksud:

"Sesungguhnya aku diutus tidak lain untuk menyempurnakan akhlak yang soleh."
(Riwayat al-Bukhari di dalam al-Adab al-Mufrad)

Namun begitu, apa yang berlaku sejak akhir-akhir ini mendukacitakan apabila kita dapati masih ramai umat Islam yang tidak begitu jelas dengan sifat mazmumah , bahkan mereka antara yang mengamalkannya. Akhirnya runtuhlah akhlak muslim serta memberi gambaran dan impak negatif buat agama yang mulia ini.

Semoga dengan terbitnya buku "Sifat Mahmudah Pengubat Hati" yang telah ditulis oleh para pelajar Ijazah Sarjana Muda Perguruan Pengajian Agama dan Al-Quran IPG Kampus Batu Lintang Ambilan Januari 2010, akan memberi impak dalam usaha mempertahankan kesucian agama Islam. Buku ini sangat sesuai untuk dimiliki oleh semua umat Islam sebagai bahan bacaan atau kuliah, kerana penerangan yang begitu jelas berkaitan setiap sifat yang dipilih, dalil-dalil yang berkaitan dengan sifat-sifat tersebut, dan juga kisah-kisah berkaitan sifat sebagai pedoman.

Price: RM 15.90

Related Books on Same Category

Hikmah Allah Di Sebalik Ujian...
PJ Ref : PJ-0232
RM 14.90
image
Mereka yang Dijamin Syurga &...
PJ Ref : JC-2433
RM 155.00
image
Bahagia Dunia Akhirat Itu Mudah
PJ Ref : PJ-2478
RM 11.90
PJ-2095.jpg
Mutiara Fiqh Imam Hanafi (Bersuci...
PJ Ref : PJ-2095
RM 59.00