Rekaan Sempurna Alam Ini Bukan Secara Kebetulan

image


Author : Harun Yahya
Pages : 201, Paperback
Our Ref : PJ-1634
ISBN : 170-874-1

Promotion Available
View Page
No votes yet
Rekaan Sempurna Alam Ini Bukan Secara Kebetulan

Synopsis :

Fikirkan sejenak benda-benda yang kamu lihat ketika kamu bangun tidur di awal pagi...

Luangkan sedikit masa untuk memikirkannya dan sudah tentu kamu akan mendapati bahawa setiap benda-benda ini telah direka untuk tujuan tertentu. Tiada siapa pun yang akan menyatakan bahawa disebabkan oleh kebetulan semua benda berada di tempatnya apabila kamu bangun di waktu pagi.

Bagaimana dengan orang ramai yang kamu lihat berjalan di jalan-jalan? Atau pokok-pokok yang kamu laluinya, anjing yang berlari-lari di hadapan kamu, kuntum-kuntum bunga di atas meja kamu, langit di atas kamu? Mungkinkah mereka wujud secara kebetulan?

Untuk memikirkan kemungkinan ini sahaja sudah tidak masuk akal! Semua benda yang berada di sekeliling kamu, yang hidup dan yang mati, adalah terlalu cantik dan kompleks untuk dibandingkan dengan benda-benda buatan manusia atau menganggapnya hasil daripada operasi kebetulan. Setiap satunya adalah satu contoh rekaan bijak, yang memerlukan kebijaksanaan dan kemahiran.

Tetapi hari ini, terdapat mereka yang tidak dapat melihat hakikat ini dengan jelas. Atau mereka melihatnya, tetapi pura-pura tidak nampak. Mereka mendakwa bahawa semua yang wujud di alam semesta ini, yang hidup dan yang mati, adalah hasil tindakan secara kebetulan semata-mata. Mereka, yang dikenali sebagai golongan Materialis-Darwinisme ini, mempertahankan idea sesat bahawa kebetulan yang berlaku boleh menghasilkan kebijaksanaan yang agung;dan hasil daripada berjuta-juta kebetulan, yang berlaku secara berturut-turut, mampu mempamerkan kuasa mencipta. Menurut penyokong-penyokong fahaman Materialisme-Darwinisme ini, masa adalah satu-satunya perkara yang diperlukan oleh kebetulan ini untuk menghasilkan kejadian-kejadian yang luar biasa.

Buku ini mengkaji ketidakrasionalan mereka yang telah terperangkap di dalam jalan mati kebetulan ini, sehingga menafikan keindahan rekaan yang terdapat di sekeliling mereka dan juga bukti ciptaan, serta mendustai bukti-bukti kewujudan Allah yang menjadikan mereka dan alam semesta yang mereka tinggal ini.

Related Books on Same Category

PJ-2038.jpg
Islam , Jantina & Seks
PJ Ref : PJ-2038
RM 12.00
PJ-1817.jpg
Membongkar Aliran Islam Liberal
PJ Ref : PJ-1817
RM 16.00
Marilah Kita Berselawat Ke Atas Rasulullah (SAW)
Marilah Kita Berselawat Ke Atas...
PJ Ref : PJ-0557
RM 3.90
Marilah Mendirikan Sembahyang
PJ Ref : PJ-0678
RM 3.90