Rukun Asas Agama Islam

image


Author : Harun Yahya
Pages : 173, Paperback, Paperback
Our Ref : PJ-1464
ISBN : 983-170-615-3

Promotion Available
View Page
No votes yet
Rukun Asas Agama Islam

Synopsis :

Buku ini ditulis untuk mereka yang baru diperkenalkan kepada Islam dan juga kepada mereka yang sudah tahu dan yakin berkenaan Islam tetapi bukan berdasarkan ilmu Islam yang tepat atau dari sumber yang sah. Kebanyakkan maklumat yang orang ramai perolehi tentang Islam terbatas kepada apa yang mereka dapati dari keluarga, rakan-rakan atau sesetengah buku yang mereka telah baca. Walau bagaimanapun, ketepatan maklumat berkenaan Islam hanya boleh didapati dengan merujuk kepada al-Qur'an sumber asas agama Islam.

Al-Qur'an merupakan panduan untuk memimpin manusia ke jalan kebenaran. Ia merupakan wahyu tuhan yang diturunkan untuk membawa manusia dari kegelapan kepada cahaya. Melalui al-Qur'an, Allah, pencipta umat manusia dan seluruh hidupan di muka bumi,membimbing hamba-Nya ke jalan kebenaran.

Dengan merujuk kepada sumber dari Al-Qur'an, kami membicarakan tentang Tuhan, sifat-sifat-Nya,tujuan kita dihidupkan di muka bumi ini, ketaatan kepada Tuhan, hakikat kematian dan apa yang menunggu kita pada hari kemudian.

Kami ingin mencadangkan anda supaya membaca buku ini dengan penuh berhati-hati dan mengambil pengajaran darinya kerana ia berperanan membawa anda mendekati tuhan, Pencipta alam dan menunjukkan anda jalan untuk mencapai kebahagian & keselamatan.

Related Books on Same Category

Konsep Asas Al-Quran
Konsep Asas Al-Quran
PJ Ref : PJ-1457
RM 25.90
Penciptaan Alam Semesta (H/C)
PJ Ref : PJ-1545
RM 59.00
Doa-doa Di dalam Al-Quran
PJ Ref : PJ-1398
RM 15.90
Rukun Asas Agama Islam
Rukun Asas Agama Islam
PJ Ref : PJ-1464
RM 15.90