Bimbingan Lengkap Fardhu Ain

image


Author : Rahmat Abdul Rahman
Pages : 141, Paperback,
Our Ref : PJ-0022
ISBN : 983-9118-27-7

Your rating: None Average: 4.5 (4 votes)
Bimbingan Lengkap Fardhu Ain

Synopsis :

MENJADI KEWAJIPAN setiap mukalaf menuntut ilmu fardu ain. Selagi seseorang itu tidak menyelesaikan ilmu fardu ainnya, bererti berada di dalam kejahilan dan orang yang jahil sudah tentu dimurkai Allah s.w.t. Berdasarkan kenyataan inilah usaha untuk memberi kesedaran kepada individu Muslim peri penting tuntutan ilmu fardu ain ini perlu dilipat gandakan.

Ilmu fardu ain bolehlah difahami iaitu ilmu yang menunjukkan kepada kita untuk mengenal Allah s.w.t. dan beribadah kepada-Nya secara yang betul dan sah. Bukan sesuka hati atau mengikut nafsu. Maka itu ulama telah menyusun suatu ilmu yang boleh melengkapkan diri kita sebagai seorang Islam.

Justeru itu risalah ini ditampilkan keharibaan kaum Muslimin sebagai memperlengkapkan ilmu mengenal Allah s.w.t disebut akidah, ilmu untuk beribadah kepada Allah s.w.t. disebut fekah dan ilmu supaya kita menjadi seorang Islam yang berakhlak disebut tasawuf.

Insya-Allah risalah ini sebagai panduan asas menegakkan Islam dalam diri kita, ahli keluarga, masyarakat, negara dan alam sejagat.

Price: RM 6.00

Related Books on Same Category

Doa & Zikir Rasulullah S.A.W...
PJ Ref : PJ-0476
RM 5.00
SFA : Risalah Qiamulail
PJ Ref : PJ-1313
RM 4.90
PJ-0862.jpg
Himpunan Doa Munajat (sm)
PJ Ref : PJ-0862
RM 5.00
image
Fikah Zikir
PJ Ref : PJ-2475
RM 29.90