Dalam Keheningan Sufi

image


Author : Naufal Ahmad Rijahul Alam, MA
Pages : 436, Hardcover
Our Ref : PJ-2414
ISBN : 978-967-308-435-7

Your rating: None Average: 4.5 (4 votes)
Dalam Keheningan Sufi

Synopsis :

Buku yang bertajuk Dalam Keheningan Sufi (Menapak Jalan Menuju Hati Yang Jernih) ini adalah sebuah karya yang digali dari beberapa sumber buku-buku (kitab) tasawuf yang ditulis oleh beberapa ulama sufi klasik. Ada beberapa ulama sufi terkemuka yang muncul di sini, antara laian :Syeikh Abdul Qadir al-Jailani, Hujjatul Islam Abu Hamid al-Ghazali, Syaikh Ataillah al-Sakandari dan masih banyak lagi.

Karya ulama-ulama terkemuka itu sengaja kami jadikan panduan penulisan buku ini, kerana kualiti keilmuan yang tersaji di dalamnya sangat tinggi. Selama ini rasanya belum pernah terdengar orang yang berminat untuk mengkaji masalah sufisme tidak mengangkat pemikiran-pemikiran yang jernih meerka untuk dijadikan panduan dalam mengembangkan kehidupan yang bersih.

Realiti ini menunjukkan bahawa usaha yang dilakukan mereka untuk membangun manusia yang rela menyerahkan hidupnya sebagai hamba Allah yang bersih, tidak pernah ditinggalkan orang. Dari generasi ke generasi ajaran-ajaran sufistik mereka diikuti orang tanpa perasaan rendah diri, sekalipun dunia perubahan terus berubah mengikuti zamannya.

Price: RM 65.00

Related Books on Same Category

image
Solat Para Salik
PJ Ref : pj-2597
RM 12.90
image
Mengenali Diri Mengenal Allah
PJ Ref : PJ-2247
RM 11.90
Siri Ilmu Tasawuf Insul Muttaqin
PJ Ref : PJ-1354
RM 6.90
image
Ta'bir Mimpi
PJ Ref : PJ-2637
RM 11.90