Islam Penganjur Keganasan?

image


Author : Ummi Fatimah
Pages : 85, Paperback
Our Ref : PJ-1176
ISBN : 170-471-1

Your rating: None Average: 5 (1 vote)
Islam Penganjur Keganasan?

Synopsis :

Islam Penganjur Keganasan?

Islam adalah suatu ajaran atau sistem hidup dari Allah S.W.T kepada umat manusia yang paling lengkap, menyeluruh untuk mengatur seluruh kehidupan mereka dari sekecil-kecil perkara hingga sebesar-besarnya dalam persoalan alam sejagat.

Namun demikian, timbul semacam kekeliruan pemikiran terutaman di kalangan orang-orang Barat dan mereka yang memusuhi Islam bahawa agama Islam ini adalah agama yang menganjurkan keganasan. Benarkah demikian? Rentetan peristiwa rampasan kapalterbang, keganasan, serangan, peperangan dan huru-hara yang berlaku di seluruh dunia masakini dikaitkan dengan Islam. Orang-orang

Barat mengemparkan-gemparkan dalam media-media mereka bahawa itu merupakan sebahagian daripada ajaran Islam sehingga sebahagian umat Islam yang lemah imannya pun turut percaya dengan propaganda tersebut.
Buku ini cuba mengupas siri keganasan yang telah dan sedang berlaku di dunia masakini, turut memuatkan fatwa-fatwa dari para ulama yang terkenal serta turut membahaskan apakah makna, hukum dan keutamaan jihad dalam Islam.

Price: RM 5.90

Related Books on Same Category

image
Rahsia Indera Manusia Dan...
PJ Ref : PJ-2542
RM 69.00
image
Hikayat Azazil
PJ Ref : PJ-2449
RM 15.90
image
Jin Dan Kisah-kisah Persugihan...
PJ Ref : PJ-2277
RM 55.00
Ayam Serama
PJ Ref : PJ-0846
RM 5.90