Mengapa Umat Islam Terlantar Mundur?

image


Author : Lutpi Mustafa El-Batnani
Pages : 273, Hardcover
Our Ref : PJ-2159
ISBN : 978-967-308-303-9

No votes yet
Mengapa Umat Islam Terlantar Mundur?

Synopsis :

Umat Islam hari ini seolah-olaj terpinggir jauh ke belakang, umat Islam bagaikan umat yang teraniaya terumbang-ambing ke sana dan ke sini.
Mereka seolah-olah tiada tempat pergantungan untuk mengadu nasib dan masalah yang menimpa diri mereka. Sebabnya ialah kerana faktor kejahilan, mereka tidak dapat mengikis dan membasmikan sifat-sifat kejahilan yang ada pada diri dan mereka menyangka bahawa sifat-sifat tersebut bukanlah suatu permasalahan, maka dengan sangkaan inilah yang menyebabkan mereka hidup dalam keadaan menderita walaupun di tanah air mereka sendiri. Justeru itu pula, faktor sikap umat Islam itu sendiri yang tidak mahu berubah dan tidak mahu mencipta tamadun hidup baru yang lebih membina menyebabkan mereka berada dalam keadaan tahap yang lama, seolah-olah sudah cukup dengan apa yang ada. Sepatutnya mereka perlu mencari peluang yang ada untuk mencapai impian dalam membaiki kehidupan hari ini,
Banyak lagi faktor-faktor yang menyebabkan umat Islam menjadi mundur yang kami kupaskan dalam buku ini semoga ianya dapat memberi kesedaran kepada sekalian umat Islam untuk terus bangkit dari kelalaian hidup.

Price: RM 48.00

Related Books on Same Category

image
Bagaimana Seharusnya Umat Islam...
PJ Ref : PJ-2177
RM 12.90
PJ-1958.jpg
Keperibadian Seorang Muslim
PJ Ref : PJ-1958
RM 60.00
PJ-0576l.jpg
Kewujudan Negara Israel: Satu...
PJ Ref : PJ-0576
RM 19.90
Menyingkap Rahsia Kejayaan
PJ Ref : PJ-1723
RM 7.90