Menuju Ke Negeri Abadi Siri 1

image


Author : Hassan Ayub
Pages : 355, Paperback
Our Ref : PJ-0916
ISBN : 170-160-7

No votes yet
Menuju Ke Negeri Abadi Siri 1

Synopsis :

Manusia menemui ajalnya kadangkala secara tiba-tiba sahaja tanpa disangka-sangka. Adakalanya pula ia didahului dengan tanda-tanda yang biasa diketahui oleh manusia.

Untuk menerangkan tentang perjalanan menuju negeri abadi ini secara lengkap dan sempurna sewajarnya memerlukan kita menyentuh perbincangan mengenai marhalah persediaan. Persediaan sebelum menghadapi kematian.Perlu diambil berat tentang persoalan ini.Keseluruhan merhalah selepas kematian bergantung kepada persoalan ini.Kita akan menerangkannya di dalam tajuk khusus nanti.Seterusnya kita akan menyentuh mengenai keadaan di ketika seseorang sedang berhadapan dengan kematian dan tuntutannya.Seterusnya apakah yang mesti dilakukan oleh rakan-rakannya yang masih hidup terhadap dirinya yang sudah mati, seperti urusan memandikan, mengkafankan, mengkebumikan, menunaikan hak-hak para anak si mati yang masih kecil, isterinya , kedua-dua ibubapanya dan lain-lain lagi.

Siri Pertama buku ini akan menyentuh seluruh perbincangan yang disebutkan di atas.Kesemua perkara ini dipetik daripada al-Qu'ran dan hadith-hadith yang sahih.Selain daripada itu ia diambil daripada kata-kata para ulama ahli agama kita yang boleh dijadikan sebagai pegangan.Hanya Allah s.w.t sahaja yang dapat memberikan taufik dan petunjukNya

Price: RM 21.90

Related Books on Same Category

image
Membangun Sistem Persaudaraan Islam
PJ Ref : PJ-2321
RM 80.00
Himpunan Khutbah Jum'at Jil 3
Himpunan Khutbah Jum'at Jil 3
PJ Ref : PJ-0006
RM 10.90
Jahiliyah Di Alaf Baru
PJ Ref : PJ-1013
RM 11.90
Nasihat Nabi Dan Ulama : Bagaimana Mengawal Nafsu
Nasihat Nabi Dan Ulama : Bagaimana...
PJ Ref : PJ-0113
RM 6.90