Program Istiqamah Dalam Kehidupan Muslim

image


Author : Lutpi Mustafa
Pages : 196, Hardcover
Our Ref : PJ-2490
ISBN : 978-967-308-541-5

No votes yet
Program Istiqamah Dalam Kehidupan Muslim

Synopsis :

Kehidupan yang berakar tunjang dengan pegangan tali akidah dan keyakinan hidup terhadap ketuhanan Allah adalah kehidupan yang sebenar; kehidupan yang realiti dan kehidupan itu berpijak di alam nyata. Kehidupan itu adalah kehidupan yang bersih dan bebas dari sebarang unsur maksiat. Seseorang tidak boleh meneruskan kehidupannya sendiri tanpa ada apa-apa pedoman atau panduan yang membawa arah tujuan kehidupan itu. Dia mesti mengemukakan kepada kehidupannya tentang acuan hidup yang menjadi model ikutannya, supaya program kehidupan yang akan dilaksanakan itu menepati citarasa kehidupan itu sendiri dan nilai-nilai kemanusiaan.

Istiqamah bererti berdiri teguh di atas jalan yang benar, iaitu jalan Allah dalam segenap penjuru dan ruanglingkup kehidupan, sama ada dari sudut akidah dan pegangan hidup, dari sudut ibadat dan amalan, dari sudut pandangan dan perjuangan hidup dan sebagainya,

Buku ini akan membimbing para pembaca untuk beristiqamah dalam meneruskan kehidupan yang sebenar iaitu kehidupan yang berpaksikan kepada akidah dan syari'at Islam. Insya-Allah.

Price: RM 45.00

Related Books on Same Category

Penyucian Jiwa
PJ Ref : PJ-1112
RM 12.90
image
Hadiah Untuk Pengantin
PJ Ref : PJ-2448
RM 14.90
Persediaan Menuju Akhirat
PJ Ref : PJ-0795
RM 12.90
PJ-0085.jpg
Pedoman Mandi Hadas
PJ Ref : PJ-0085
RM 3.00