Satu Jalan Ke Neraka (Zina: Akibat Dan Hukumnya)

image


Author : Supriadi Jaddari
Pages : 126, Paperback
Our Ref : PJ-0448
ISBN : 983-077-451-1

Your rating: None Average: 3 (3 votes)
Satu Jalan Ke Neraka (Zina: Akibat Dan Hukumnya)

Synopsis :

Buku ini berjudul " SATU JALAN KE NERAKA Zina : Akibat dan Hukumnya yang terdiri daripada lima bab.

Bab pertama sebagai pendahuluan, berisikan asal kejadian manusia, perkhawatiran malaikat, nafsu dan godaan syaitan dan poin terakhir adalah kedudukan wanita sebelum Islam.

Bab kedua membincangkan tentang keingkaran manusia, ingkar kepada Allah, ingkar kepada dirinya sendiri dan ingkar kepada alam.

Bab ketiga, hindari zina, memuat ajaran Preventif, jangan mendekat-dekat dan jalan keluar yang terakhir adalah munakahat.

Bab keempat yang berbicara tentang macam-macam zina dan hukumnya, terdiri daripada : zina tangan, zina kaki, zina mata, zina mulut atau telinga, zina hati, zina kemaluan atau zina sebenar, onani, gigolo dan bahasan terakhir adalah menuduh orang baik-baik berbuat zina.

Bab kelima sebagai penutup, menuangkan tentang akibat berzina, akibatnya terhadap diri sendiri dan akibatnya terhadap masyarakat.

Demikianlah sinopsis dalam tulisan ini, yang menuangkan suatu jalan agar kita semua dapat terhindar daripada melakukan perbuatan yang amoral ditinjau dari segi manapun, lebih-lebih jika ditinjau daripada segi dan kacamata agama. Semoga tulisan ini merupakan sumbangan idea dan moral buat semua pihak.

Price: RM 7.50

Related Books on Same Category

Timbangan Amal Dari Kamus Orang...
PJ Ref : PJ-0246
RM 38.00
Siri Kisah2 Tangis Dan Duka 2
PJ Ref : PJ-1020
RM 3.95
PJ-1780L.jpg
Hukum Berkaitan Pengurusan Jenazah...
PJ Ref : PJ-1780
RM 14.90
Lelaki Soleh Book 1
PJ Ref : PJ-1385
RM 19.90