Doa-doa Di Dalam Al-Quran

image


Author : Harun Yahya
Pages : 182, Paperback, Paperback
Our Ref : PJ-1511
ISBN : 983-170-620-X

Your rating: None Average: 3 (1 vote)
Doa-doa Di Dalam Al-Quran

Synopsis :

Adakah anda cukup hampir kepada Allah, Yang menciptakan anda dan meletakkan anda di dunia ini,melengkapi anda dengan kebijaksanaan dan tubuh badan? Bilakah kali terakhir anda berdoa kepada-Nya? Adakah anda memohon kepada Allah hanya apabila anda di dalam kesusahan, atau adakah anda sentiasa memenuhi fikiran anda dengan mengingati-Nya?

Adakah anda sedar bahawa Allah sangat hampir dengan anda, bahawa Dia mengetahui segalanya tentang apa yang anda fikirkan atau bisikkan? Adakah anda memikirkan-Nya sebagai Tuhan anda, sebagaimana Dia juga Tuhan kepada seluruh manusia? Atau adakah Dia teman anda yang paling rapat dan yang memenuhi segala keperluan anda dan anda boleh memohon apa saja yang anda inginkan dari Dia?

Walau pun apa saje jawapan anda keapda soalan-soalan ini, anda akan mendapat faedah dari membaca buku ini, kerana ia bertujuan untuk menerangkan betapa hampirnya Allah kepada hamba-hambaNya dan cara doa yang Dia mahukan cari mereka.Allah menekankan pentingnya berdoa dengan ayat, "..Katakanlah :"Tuhanku tidak mengendahkan kamu,melainkan kalau ada ibadatmu" (surah al-Furqan"77)

Related Books on Same Category

Kekeliruan Dalam Penafsiran Al-Quran
Kekeliruan Dalam Penafsiran Al-...
PJ Ref : PJ-1467
RM 19.90
Zaman Kegelapan Islam Dan Ketibaan Era Kebangkitan Islam
Zaman Kegelapan Islam Dan Ketibaan...
PJ Ref : PJ-1399
RM 49.90
PJ-1660L.jpg
Keajaiban Penciptaan Manusia
PJ Ref : PJ-1660
RM 59.00
Doa-doa Di Dalam Al-Quran
Doa-doa Di Dalam Al-Quran
PJ Ref : PJ-1511
RM 7.90