Fadhilat Selawat Nabi S.A.W.

image


Author : Mohamed Yusof Hj. Ismail
Pages : 207, Paperback,
Our Ref : PJ-0523
ISBN : 983-077-547-X

Your rating: None Average: 4 (1 vote)
Fadhilat Selawat Nabi S.A.W.

Synopsis :

SELAWAT ke atas Nabi S.A.W. mempunyai kelebihan dan fadilat yang terlampau besar dan banyak di mana adalah rugi sekiranya kita tidak menjadikannya sebagai amalan harian kita. Sekiranya kita mahu menjadi hamba Allah yang sempurna, kita mestilah mengucapkan selawat setiap hari.

BERSELAWAT memudahkan kita mengamalkan ajaran Islam. ia akan memudahkan doa kita diterima Allah, memudahkan dosa kita diampunkan Allah, mendapat keselamatan di dunia dan di akhirat, dilepaskan dari kesusahan dan berbagai-bagai lagi kelebihan dan fadhilat.

SUNGGUHNYA kita tahu bahawa dunia ini tempat ujian dan tidak ramai manusia yang berjaya mengharunginya melainkan sedikit. Justeru itu, gunakanlah amalan selawat sebagai satu " jalan pintas" untuk selamat di dunia dan akhirat. Ini merupakan satu rahmat yang besar dari Allah S.W.T. kepada umat Nabi Muhammad S.A.W., yang Allah berikan, berkat kemuliaan baginda - manusia serta makhluk yang paling mulia pernah diciptakan Tuhan.

DI DALAM buku ini, diberikan penerangan lebih lanjut tentang kepentingan dan kelebihan selawat serta bagaimana untuk menimbulkan keinginan untuk berselawat. Ia juga memuatkan berbagai jenis selawat yang boleh dijadikan amalan harian

Price: RM 11.90

Related Books on Same Category

Doa Doa Di Dalam Al Quran
Doa Doa Di Dalam Al Quran
PJ Ref : PJ-0027
RM 4.50
Koleksi Doa-Doa Dalam Al-Quran
PJ Ref : PJ-1528
RM 6.90
image
Amalan Selawat Para Wali Allah
PJ Ref : PJ-2496
RM 45.00
PJ-1929.jpg
Hebatnya Kuasa & Keajaiban...
PJ Ref : PJ-1929
RM 10.90