Ibadah Dalam Islam

image


Author : Muhammad Abdullah Al Khatib
Pages : 168, Paperback
Our Ref : PJ-0794
ISBN : 983-077-829-0

Your rating: None Average: 5 (1 vote)
Ibadah Dalam Islam

Synopsis :

Telah berkurun kalimat Islam berada di dalam kegelapan,kesuciannya yang asal telah dilontarkan dan keperbagaiannya telah tertutup sehingga di dalam pemikiran kebanyakkan kaum muslimin terdapat perbagai farsiran yang berbeza-beza mengenai pengertian Islam serta isikandungan ajaranya.Sebahagian dari mereka memahami bahawa Isalm ialah kependitaan yang membawa maksud bahawa agama tiada kena mengena dengan kehidupan dunia.Islam hanyalah sembahyang beberapa rakaat di dalam masjid,sedangkan kehidupan duniawi adalah jauh samasekali dari Islam.Di dalam buku ini insya-Allah dapat menolak fahaman di atas serta memberi gambaran sebenar tentang hakikat ajaran Islam.
Antara yang akan dibicarakan ialah:

1.Ibadah di dalam Islam merupakan jalan ke arah memupuk perpaduan sosial, ia bukanlah ajaran kependitan.
2.Seluruh alam maya ini adalah mihrab(tempat beribadah) bagi orang yang beriman.Seluruh amalan yang dilakukan di dalamnya adalah ibadah.
3.Kesyumulan ibadah yang melengkapi seluruh gerak kerja manusia, pada waktu siang, malam dan pada seluruh tabiat kemanusiaan.
4.Ibadah merupakan satu-satunya jalan untuk memperbaiki manusia dan mengistiqamahkannya.
5.Perkara yang hanya diberi kepada umat Islam,tidak kepada umat lain ialah keistimewaan keperibadian mereka di dalam:i.Akidah ii.Ibadah iii.Akhlak iv.Penampilan v.Keperibadian

Price: RM 9.50

Related Books on Same Category

image
Amalan Selawat Para Wali Allah
PJ Ref : PJ-2496
RM 45.00
Peranan Doa Dalam Membina Kejayaan...
PJ Ref : PJ-1193
RM 7.90
PJ-0283.jpg
Manzil Rasam Uthmani
PJ Ref : PJ-0283
RM 2.00
Amalan Daripada Al Qur'an
PJ Ref : PJ-1771
RM 9.90