Belajar Bahasa Arab Melalui Contoh

image


Author : Mustaffa Abdullah
Pages : 124, Paperback
Our Ref : PJ-1889
ISBN : 978-967-308-050-2

Your rating: None Average: 3 (3 votes)
Belajar Bahasa Arab Melalui Contoh

Synopsis :

Belajar Bahasa Arab Melalui Contoh
Dunia sedang berundur ke arah suaru konsep "Desa Global". menjadi multilingusalistik merupakan satu aset yang tiada siapa pun berani menafikan. Bahasa Arab merupakan bahasa yang penting, bukan sekadar untuk keperluan di bidang agama atau geografi, bahkan juga dalam bidang perniagaan dan politik antarabangsa.
Sebagaimana tajuknya, buku ini bermatlamat untu membuka jalan yang mudah bagi kaedah mempelajari bahasa Arab. Kesederhanaan merupakan intipati bagi buku ini. Ini untuk memastikan murid tidak terbeban dengan kerumitan tatabahasa yang membimbangkan. Setiap perkara baru diperkenalkan dengan baik, diterangkan melalui istilah-istilah yang mudah dan diperkuatkan dengan contoh-contoh yang konkrit. Methodologi sedemikian akan menambahkan lagi minat murid.
Buku ini bukanlah ditujukan kepada orang-orang tertentu sahaja; ianya sesuai untuk golongan pembaca biasa dan juga golongan penuntut ilmu. Setidak-tidaknya, buku ini dapat memberi manfaat kepada para pelajar dengan asas perbualan bahasa Arab dan membuka peluang ke arah pembelajaran seterusnya.

Price: RM 14.90

Related Books on Same Category

Siri 5 : PBI Untuk Ahli Perniagaan...
PJ Ref : PJ-1291
RM 7.90
PJ-0723m.jpg
Kamus Bergambar Melayu-Inggeris-...
PJ Ref : PJ-0723
RM 14.90
PJ-1832L.jpg
Kamus Akhbar: Arab-Melayu;...
PJ Ref : PJ-1832
RM 11.90
image
Kamus Poket Arab: Bahasa Arab-...
PJ Ref : PJ-0731
RM 8.90