Siri Pahlawan Islam 7: ABDULLAH MAS'UD

image


Author : Ummu Juwairiah
Pages : 24, Paperback
Our Ref : PJ-0642
ISBN : 983-077-765-0

No votes yet
Siri Pahlawan Islam 7: ABDULLAH MAS'UD

Synopsis :

Buku ' PAHLAWAN ISLAM ' ini, mengenengahkan sebahagian daripada tokoh-tokoh pahlawan Islam terdahulu. Mereka berjuang dengan penuh tekad dan sanggup berkorban jiwa raga demi mempertahankan maruah agama.

Peribadi mulia mereka wajarlah dicontohi oleh kita semua yang inginkan kedamaian, kemuliaan, keadilan dan kejayaan. Demi cinta yang murni kepada Ilahi, mereka melaksanakan tanggungjawab dan amanah suci dengan baik dan membanggakan.

Sifat-sifat berani, bersemangat tinggi, sabar, tabah, sanggup bersusah dan berkorban nyawa demi agama perlulah dicontohi. Semua sifat-sifat mulia ini lahir dari hati yang penuh yakin dengan janji-janji dan jadual Allah.

Sebab itulah mereka gigih berjuang melawan tarikan nafsu dan dunia demi kemuliaan Islam. Mereka juga gigih berjuang melawan musuh di medan tempur demi keyakinan dan memburu syahid yang dijanjikan. Mereka menepati seperti mana yang dinobatkan ' Rahbanun fi lail, wa fursan fin nahar' ( Menjadi abid di malam hari, menjadi singa di siang harinya ).

Mudah-mudahan buku ini dapat sedikit sebanyak menambat hati kita untuk kembali berpegang kukuh kepada agama Allah ini. Hanya hati yang suci dan keyakinan yang tinggi saja dapat memebantu kita hidup dengan kemuliaan dan kebahagiaan.

Price: RM 4.90

Related Books on Same Category

Adab-Adab Dalam Islam
Adab-Adab Dalam Islam
PJ Ref : PJ-0307
RM 5.00
Kata Ganda Erti & Ayat
PJ Ref : PJ-1267
RM 9.90
Panduan Doa Untuk Kanak-Kanak
Panduan Doa Untuk Kanak-Kanak
PJ Ref : PJ-0480
RM 9.50
SIRI KISAH TELADAN :Akibat Mungkir...
PJ Ref : PJ-0274
RM 4.50