Siri Srikandi Islam: Masikah At Tayyibah, ...

image


Author : Ummu Juwairiah
Pages : 24 ,
Our Ref : PJ-0539
ISBN : 983-077-615-8

Your rating: None Average: 4 (1 vote)
Siri Srikandi Islam: Masikah At Tayyibah, ...

Synopsis :

Buku ' SRIKANDI ISLAM ' ini, memaparkan beberapa tokoh srikandi Islam yang terdahulu. Sifat lemah-lembut wanita, tidak menghadkan mereka dalam aktiviti-aktiviti kemasyarakatan, politik dan perjuangan menegakkan kalimah Allah.

Dalam siri ini, kami cuba mengenengahkan sebahagian dari sifat-sifat yang patut ada dalam diri kita. Sifat-sifat seperti berani, gigih, sabar, sanggup berkorban dan sebagainya amat wajar kita miliki dan disuburkan, apatah lagi di zaman yang kian mencabar ini.

Keunggulan mereka amat terserlah dan mampu 'mengubah' dunia ke arah kesejahteraan dan kemakmuran. Begitulah bila hati-hati mereka telah disirami dengan cahaya kebenaran dan kekuatan iman dan Islam.

Mudah-mudahan, buku seperti ini dapat menyuburkan kembali hati dan jiwa kita dalam mengharungi kehidupan ini. Ketokohan mereka tetap kembang mewangi ...., milikilah walaupun cebisan kelopak bunga-bunga ini
PJ-0544
Category: Kanak-kanak
Siri Cerita-Cerita Agama Bil. 1

Siri Cerita Agama Bil 1 disusun dalam usaha untuk menyampaikan pesan-pesan keagamaan melalui cerita-cerita hikmah. Pendek kata pendidikan agama melalui bahan cerita ini selalunya dapat membuka hati dan sanubari setiap insan. Dengan sendirinya nilai keagamaan secra perlahan dapat menyentuh relung kita yang paling dalam akhirnya berusaha untuk menerapkannya dalam kehidupan sehari-hari.

Price: RM 4.90

Related Books on Same Category

Siri Kisah Orang-Orang Yang...
PJ Ref : PJ-0908
RM 3.95
Kisah-Kisah Teladan Rimba Jilid2
Kisah-Kisah Teladan Rimba Jilid2
PJ Ref : PJ-0362
RM 11.95
Asas -Asas Membaca Suku Kata Siri 1
PJ Ref : PJ-0845
RM 4.95
Siri Cerita Orang Dahulu Kala Siri...
PJ Ref : PJ-1376
RM 12.90