Panduan Rumahtangga Islam

image


Author : Mohd. Abdul Qadir
Pages : 252, Paperback,
Our Ref : PJ-0304
ISBN : 983-077-194-6

Your rating: None Average: 5 (2 votes)
Panduan Rumahtangga Islam

Synopsis :

Setiap pasangan pengantin yang baru menempuh alam rumahtangga pasti mengharapkan rumahtangga yang baru dibina itu aman dan bahagia. Hidup sentiasa disirami embun kasih sayang dan penuh rukun serta harmoni. Di samping itu, mereka juga mengharapkan agar nanti dikurniakan cahaya mata yang mana akan menambah seri lagi alam rumahtangga mereka.

Membina rumahtangga bukanlah satu perkara yang mudah dan tidak pula boleh dipermudah-mudahkan. Setiap pasangan yang bersetuju untuk membina rumahtangga seharusnya terlebih dahulu mengetahui dan memahami erti 'rumahtangga' yang bakal dibina itu. Membina rumahtangga bererti sanggup memikul segala tanggungjawab dan amanah kerana rumahtangga itu sendiri bermaksud kewajipan yang terletak di bahu suami-isteri.

Pengabaian terhadap tanggungjawab yang diamanahkan itu merupakan satu dosa yang amat besar di sisi Allah. Allah akan sentiasa memerhatikan segala perlakuan suami isteri tersebut agar mereka tidak mengingkari janji-janji mereka. Janji yang mereka lafazkan sewaktu mereka diijab kabulkan. Dan janji itulah yang akan menjadi saksi terhadap segala perbuatan mereka selama mana mereka masih menjadi pasangan suami atau pun telah berpisah.

Untuk itu haruslah direnungkan betul-betul akan segala kewajipan suami isteri dan haruslah juga dilaksanakan dengan sebenar-benar pelaksanaan.

Price: RM 14.00

Related Books on Same Category

Rahsia Kepimpinan Suami Dalam Rumahtangga
Rahsia Kepimpinan Suami Dalam...
PJ Ref : PJ-0033
RM 7.00
PJ-0129l.jpg
Pernikahan & Perkahwinan Yang...
PJ Ref : PJ-0129
RM 5.00
image
9 Bulan Penuh Kebahagiaan &...
PJ Ref : PJ-2462
RM 12.90
image
Dahsyatnya DOA Ibu-Bapa
PJ Ref : JC-2348
RM 49.00