Bagaimana Menentang Ilmu Hitam

image


Author : Wahid Abdul Salam Baali
Pages : 180, Paperback ,
Our Ref : PJ-0730
ISBN : 983-077-827-4

Your rating: None Average: 4 (2 votes)
Bagaimana Menentang Ilmu Hitam

Synopsis :

Sihir ialah perkongsian usaha atau kerjasama antara penyihir dan syaitan agar usaha-usaha jahat dapat dilaksanakan. Semasa pekerjaan ini dijalankan, banyak amalan-amalan yang bertentangan dengan syariat Islam dan perkara-perkara syirik dilakukan berpandukan pertolongan dari syaitan. Pada ketika inilah para syaitan akan melafazkan taat setianya kepada penyihir. Segala hajatnya yang jahat akan segera dilaksanakan.

Orang yang melakukan sihir serta berdamping dengan syaitan maka mereka telah melakukan maksiat dan mendapat kemurkaan Allah SWT sebagaimana Allah SWT memurkai syaitan.

Setiap mangsa yang terkena sihir ini dapat dikenali melalui sikap dan tekanan jiwa yang mereka hadapi. Kehidupan mangsa ini akan bergelora serta menderita di dalam kehidupan seharian bersama ahli keluarganya. Dia tidak mampu tidur dengan tenang dan kadangkala akan mengalami kejutan semasa tidur berulangkali. Syaitan akan sentiasa menganggu anak isteri sehingga di antara mereka seringkali bergaduh dan bermusuhan. Semua fenomena ini bertepatan dengan firman Allah Ta'ala yang bermaksud: "Barangsiapa yang tidak mengigatiku (Allah) maka sesungguhnya kehidupan mereka akan keluh kesah seperti dirasuk syaitan".

Price: RM 9.90

Related Books on Same Category

Pengaruh Pemakanan Terhadap Rohani Dan Jasmani
Pengaruh Pemakanan Terhadap Rohani...
PJ Ref : PJ-0347
RM 7.00
Rawatan Dalam Islam
PJ Ref : PJ-1327
RM 13.90
Petua Untuk Rawatan Tradisional
PJ Ref : PJ-1134
RM 6.90
image
Sains Moden Menurut Perspektif Al-...
PJ Ref : JC-2339
RM 75.00