Ruqyah Shar'iyyah

image


Author : Abu Humayd Abang Sufri Mahmud Bin Abang Usop
Pages : 184, Paperback
Our Ref : PJ-2522
ISBN : 978-967-308-564-4

No votes yet
Ruqyah Shar'iyyah

Synopsis :

Dewasa ini manusia kian disulami pelbagai jenis penyakit, sama ada yang bersifat fizikal mahupun yang menyerang rohani. Islam sebagai agama yang lengkap dan syumul telah menyediakan rawatan yang terunggul bagi segala jenis penyakit, yakni Al-Qur'an dan doa-doa yang sahih yang diajarkan oelh Rasulullah sallallahu 'alayhi wa sallam.

Walau bagaimanapun, telah muncul pelbagai manusia yang mendakwa mempraktikkan Ruqyah Shar'riyyah atau perubatan Islam namun sebenarnya mereka mencampur adukkan perkara yang haqq dan batil di dalamnya. Ada yang
mengaku mengetahui perkara ghaib dan berupaya menyembuhkan penyakit dengan jampi-jampi dan bahan-bahan yang tidak disyariatkan. Maka ramailah manusia yang terpedaya dan tertipu dengan bomoh dan dukun yang bergelar sang "Ustaz".

Buku ini menyingkap secara ringkas apakah standard Ruqyah Syar'iyyah atau jampi yang telah digariskan di dalam Kitab Allah dan Sunnah Rasulnya. Pembaca akan dapat manfaat daripada dalil-dalil wahyu dan akal yang berkenaan dengan terapi ruqyah. Semoga tersingkaplah segala kepalsuan dan terserlahlah kebenaran.

Price: RM 15.90

Related Books on Same Category

Madu Lebah (sm)
PJ Ref : PJ-0749
RM 2.50
Cara Perubatan Tradisional Petua Dari Nenek
Cara Perubatan Tradisional Petua...
PJ Ref : PJ-0957
RM 7.90
Air Zamzam Penawar Segala Penyakit
Air Zamzam Penawar Segala Penyakit
PJ Ref : PJ-0808
RM 5.50
Penyakit Jiwa! Bagaimana Mengubatinya?
Penyakit Jiwa! Bagaimana...
PJ Ref : PJ-1078
RM 4.90