Beberapa Kesesatan Ajaran Syiah

image


Author : Syeikh Muhammad Abdul Sattar Al-Tunsawi
Pages : 130, Paperback,
Our Ref : PJ-0978
ISBN : 983-077-834-7

No votes yet
Beberapa Kesesatan Ajaran Syiah

Synopsis :

Beberapa Kesesatan Ajaran Syiah Salah satu kemungkaran yang paling besar dan sangat berbahaya bagi keimanan seseorang serta kemurnian agama, adalah bahaya fitnah yang dilancarkan oleh kelompok Syiah Rafidhah. Mereka berdakwah di segala tempat dengan mengatakan inilah Islam yang sebenarnya tidak ada perbezaan yang mendasar antara mazhab Syiah dengan mazhab Ahlus Sunnah yang empat. Kalau pun ada, hanyalah perbezaan juz’i (masalah cabang).

Padahal perbezaan antara mazhab Ahlus Sunnagh wal Jamaah dengan Syiah adalah perbezaan pokok perbezaan masalah aqidah yang menyebabkan seseorang keluar dari agama Islam.

Tetapi majoriti penganut mazhab Ahlus Sunnah wal Jammah tidak mengetahui perbezaan pokok ini, bahkan orang awam Syiah juga tidak mengetahui aqidah mereka yang sesat ini kerana ulama-ulama Syiah tidak menjelaskannya, dan tidak menyebarkan kepada orang ramai kitab-kitab pokok (asas) yang mereka jadikan sebagaikan rujukan utama. (p align=justify> Untuk itu, kami meminta kepada Syeikh Muhammad Abdul Sattar at-Tunsawi ketua Organisasi Ahlus Sunnah di Pakistan untuk mengumpulkan pokok-pokok Aqidah Syiah yang menyalahi al-Qur’an dan Sunnah dalam buku kecil ini agar umat Islam mengetahui aqidah Syiah Ja’fariyah yang sebenarnya dan supaya jelas pula bagi mereka kesesatan aqidah Syiah ini.

Price: RM 7.90

Related Books on Same Category

Jesus Sebagai Nabi Islam
Jesus Sebagai Nabi Islam
PJ Ref : PJ-0485
RM 19.90
image
30 Pelajaran Penting Bagi Seorang...
PJ Ref : PJ-2162
RM 39.00
pj-2026.jpg
Menuju Ke negeri Akhirat - Towards...
PJ Ref : PJ-2026
RM 59.00
PJ-1848L.jpg
Dua Kalimah Syahadat Dan Peranannya
PJ Ref : PJ-1848
RM 6.90