Balasan Dosa-Dosa Besar

image


Author : Ustaz Hj. Daud Bin Mohd. Salleh
Pages : 268, Paperback
Our Ref : PJ-0706
ISBN : 983-077-835-5

Your rating: None Average: 5 (1 vote)
Balasan Dosa-Dosa Besar

Synopsis :

"Tahanlah (rasakanlah) seksaan ini buat kamu selama-lamanya. Tidak kamu dibalas melainkan dengan apa-apa yang telah kamu usahakan selama ini." (Yunus:52)

"Rasakanlah olehmu seksaan ini buat selamanya dari apa yang telah kamu usahakan selama ini. Pada hari ini kamu jumpai pembalasannya. Bahawasanya pada hari ini kami melupakan kamu pula. Rasailah olehmu azab seksaan yang abadi (terus-menerus dengan tidak berkesudahan) akibat dari apa yang telah kamu perbuat."(As-Sajdah:14)
Pada hari ini kami melupakan kamu sebagaimana kamu melupakan kami dahulunya, iaitu akan peristiwa hari ini. Maka adalah tempat (yang sewajarnya) untuk kamu di dalam neraka ini. Pada hari ini tidak ada yang menolong kamu
(Al-Jasiah:34). Ini disebabkan kamu mengambil ayat-ayat Allah untuk jadikan olok-olok (main-main). Dan kamu terpedaya oleh kehidupan dunia. Maka hari ini (di dalam neraka itu), tiadalah mereka dikeluarkan dan tiadalah dapat dituntut supaya bertaubat kepada Allah (Al-Jasiah:35)

Sungguhpun permohonan mereka ditolak oleh Allah, namun mereka bangkit sekali lagi untuk bermohon. Hal ini adalah kerana azab dan derita yang tidak tertanggungkan lagi.

Price: RM 14.90

Related Books on Same Category

Nasihat-Nasihat Agama
Nasihat-Nasihat Agama
PJ Ref : PJ-0075
RM 9.90
image
75 Tokoh Yang Terpahat Dalam...
PJ Ref : JC-2435
RM 95.00
Siri Kisah2 Tangis Dan Duka 3
PJ Ref : PJ-1021
RM 3.95
Taqwa Pakaian Muslim
PJ Ref : PJ-1032
RM 9.90