Ranjau-ranjau Yang Mengancam Umat Islam (sm)

image


Author : Abdur Rahman
Pages : 131, Paperback
Our Ref : PJ-0921
ISBN : 983-077-889-4

No votes yet
Ranjau-ranjau Yang Mengancam Umat Islam (sm)

Synopsis :

Ranjau-ranjau Yang Mengancam Umat Islam

Berbagai masalah terpenting yang menghalangi jalan kita dan memisahkan para pembangun dari ranjau-ranjau umat ini, penyakit yang masih tetap mengancam sebahagian besar pemuda kita, orang-orang dewasa kita dan wanita-wanita
kita kerana adanya pendidikan yang bercelaru, sistem yang bercampur-aduk, bayangan yang palsu dan taklid buta terhadap setiap penyeru kebaikan atau kejahatan sehingga kerana itu kita kehilangan keperibadian yang merdeka dan fikiran yang kritis.

Maka usaha untuk memperbaiki dengan benar adalah harus ditujukan untuk memberikan pengarahan, penjelasan dan bimbingan serta menolak kesalahfahaman, idea-idea yang muncul dan kepercayaan-kepercayaan yang didengar.

PJ-0922
Panduan Ziarah Buat Jamaah Haji & Umrah
Category : Ramadan&Haji

Panduan Ziarah Buat Jamaah Haji & Umrah

Madinatul Munawwarah adalah sebuah kota yang unik bagi Islam.Yang dari sanalah Islam dipancar ke seluruh pelusuk dunia.Maka rasanya kurang sempurna seorang jemaah haji atau umrah jika tidak sempat menziarahi Madinah. Maka risalah kecil ini kami susun sebagai panduan bagi para penziarah, supaya memenuhi apa yang dihajatkan.

Price: RM 4.90

Related Books on Same Category

PJ-1894.jpg
30 Wasiat Imam Bukhari
PJ Ref : PJ-1894
RM 16.90
image
Adab Al-Nufus
PJ Ref : PJ-2344
RM 49.00
PJ-0094.jpg
Hakikat Cinta
PJ Ref : PJ-0094
RM 3.90
Islam Jalan Penyelesaian
Islam Jalan Penyelesaian
PJ Ref : PJ-0578
RM 9.90