Nabi Isa (a.s) Akan Kembali

image


Author : Harun Yahya
Pages : 105, Paperback, Paperback
Our Ref : PJ-1542
ISBN : 983-170-737-0

Your rating: None Average: 4 (1 vote)
Nabi Isa (a.s) Akan Kembali

Synopsis :

Rasul-rasul Kami lebihkan sebahagian daripada mereka atas sebahagian yang lain (dengan kelebihan-kelebihan yang tertentu). Di antara mereka ada yang Allah berkata-kata dengannya dan ditinggikan-Nya (pangkat) sebahagian daripada mereka beberapa darjat kelebihan. Dan Kami berikan Nabi Isa ibni Maryam beberapa keterangan kebenaran (mukjizat), serta Kami kuatkan dia dengan Ruhul-Qudus Jibril)... (Surah al-Baqarah :253)

(Ingatlah) ketika Allah berfirman: "Wahai Isa!Sesungguhnya Aku akan mengambil mu dengan sempurna dan akan mengangkat mu ke sisi-Ku dan akan membersihkan mu dari orang-orang kafir dan juga akan menjadikan orang-orang yang mengikutmu mengatasi orang-orang kafir (yang tidak beriman kepada mu), hingga ke hari kiamat. Kemudian kepada Akulah tempat kembalinya kamu, lalu Kau menghukum (memberi keputusan) tentang apa yang kamu perselisihkan". (Surah Ali 'Imran:55)

Dan juga (disebabkan) dakwaan mereka dengan mengatakan:"Sesungguhnya kami telah membunuh Al-Masih Isa Ibni Maryam, Rasul Allah". Padahal mereka tidak membunuhnya dan tidak memalangnya (di kayu palang - salib), tetapi diserupakan bagi mereka (orang yang mereka bunuh itu seperti Nabi Isa). Dan Sesungguhnya orang-orang yang telah berselisih faham, mengenai Nabi Isa, sebenarnya mereka berada dalam keadaan syak (ragu-ragu) tentang menentukan (pembunuhannya). Tiada sesuatu pengetahuan pun bagi mereka mengenainya selain daripada mengikut sangkaan semata-mata; dan mereka tidak membunuhnya dengan yakin.

Bahkan Allah telah mengangkat Nabi Isa kepadaNya; dan adalah Allah Maha Kuasa lagi Maha Bijaksana. (Surah Ali'Imran : 157-158)

Related Books on Same Category

Zaman Kegelapan Islam Dan Ketibaan Era Kebangkitan Islam
Zaman Kegelapan Islam Dan Ketibaan...
PJ Ref : PJ-1399
RM 49.90
Nabi Isa (a.s) Akan Kembali
Nabi Isa (a.s) Akan Kembali
PJ Ref : PJ-1542
RM 14.90
Konsep Asas Al-Quran
Konsep Asas Al-Quran
PJ Ref : PJ-1457
RM 25.90
Penyatuan Nilai Kebaikan
Penyatuan Nilai Kebaikan
PJ Ref : PJ-1466
RM 21.90