Rukun Asas Agama Islam

image


Author : Harun Yahya
Pages : 173, Paperback, Paperback
Our Ref : PJ-1464
ISBN : 983-170-615-3

Promotion Available
View Page
No votes yet
Rukun Asas Agama Islam

Synopsis :

Buku ini ditulis untuk mereka yang baru diperkenalkan kepada Islam dan juga kepada mereka yang sudah tahu dan yakin berkenaan Islam tetapi bukan berdasarkan ilmu Islam yang tepat atau dari sumber yang sah. Kebanyakkan maklumat yang orang ramai perolehi tentang Islam terbatas kepada apa yang mereka dapati dari keluarga, rakan-rakan atau sesetengah buku yang mereka telah baca. Walau bagaimanapun, ketepatan maklumat berkenaan Islam hanya boleh didapati dengan merujuk kepada al-Qur'an sumber asas agama Islam.

Al-Qur'an merupakan panduan untuk memimpin manusia ke jalan kebenaran. Ia merupakan wahyu tuhan yang diturunkan untuk membawa manusia dari kegelapan kepada cahaya. Melalui al-Qur'an, Allah, pencipta umat manusia dan seluruh hidupan di muka bumi,membimbing hamba-Nya ke jalan kebenaran.

Dengan merujuk kepada sumber dari Al-Qur'an, kami membicarakan tentang Tuhan, sifat-sifat-Nya,tujuan kita dihidupkan di muka bumi ini, ketaatan kepada Tuhan, hakikat kematian dan apa yang menunggu kita pada hari kemudian.

Kami ingin mencadangkan anda supaya membaca buku ini dengan penuh berhati-hati dan mengambil pengajaran darinya kerana ia berperanan membawa anda mendekati tuhan, Pencipta alam dan menunjukkan anda jalan untuk mencapai kebahagian & keselamatan.

Related Books on Same Category

Kematian Kebangkitan Semula &...
PJ Ref : PJ-1681
RM 21.90
Penciptaan Alam Semesta (H/C)
PJ Ref : PJ-1545
RM 59.00
Nabi Isa (a.s) Akan Kembali
Nabi Isa (a.s) Akan Kembali
PJ Ref : PJ-1542
RM 14.90
Kekeliruan Dalam Penafsiran Al-Quran
Kekeliruan Dalam Penafsiran Al-...
PJ Ref : PJ-1467
RM 19.90