Zaman Kegelapan Islam Dan Ketibaan Era Kebangkitan Islam

image


Author : Harun Yahya
Pages : 264, Paperback , Paperback
Our Ref : PJ-1399
ISBN : 983-170-621-8

Your rating: None Average: 3 (2 votes)
Zaman Kegelapan Islam Dan Ketibaan Era Kebangkitan Islam

Synopsis :

Setiap orang mukmin bertanggungjawab terhadap apa yang di lihat dan dengar. Di dalam al-Qur'an, Allah mengajak umat dunia Islam seperti ini:

"Mengapa kamu tidak mahu berperang pada jalan Allah (membela) orang-orang yang lemah, lelaki dan wanita dan anak-anak yang berdoa : " Ya Tuhan kami! Keluarkanlah kami dari negeri ini yang penduduknya zalim dan berilah kami pelindung dari sisi Engkau dan berilah kami penilong dari sisi Engkau." (al-Qu'ran 4 :75)

Pada saat kekejaman dan penindasan berleluasa di seluruh pelosok dunia, adalah tiadk munasabah bagi umat Islam untuk tidur lena di atas katil, membazirkan masa pada perkara-perkara yang tidak berfaedah dan hanya memikirkan kepentingan diri dan keseronokan semata-mata. Setiap mukmin sebenarnya tahu bahawa asas penyelesaian bagi peperanagn yang tidak perlu, penyembelihan, kelaparan , keruntuhan moral dan segala permasalahan yang dihadapi di dunia sekarang adalah dengan menyebarkan nilai-nilai moral yang terkandung di dalam al-Qur'an. Pengetahuan ini meletakkan tangungjawab yang besar kepada orang-orang yang beriman: Iaitu tanggungjawab untuk menerangkan kepada dunia tentang agama Islam dan keindahan yang dibawa dengannya, menyebarkan nilai-nilai moral di dalam al-Qu'ran dan melancarkan idea perjuangan menentang ateisme.

Mereka yang mengambil tanggungjawab yang mulia ini akan membantu menunjukkan jalan kepada mereka yang tertindas dengan bantuan petunjuk Al-Quran.

Dengan izin Allah, apa yang kita harapkan akan tercapai jua akhirnya.

Related Books on Same Category

Hanya Kasih Sayang Mampu Menewaskan Keganasan
Hanya Kasih Sayang Mampu...
PJ Ref : PJ-1472
RM 44.90
PJ-1660L.jpg
Keajaiban Penciptaan Manusia
PJ Ref : PJ-1660
RM 59.00
Penciptaan Alam Semesta (H/C)
PJ Ref : PJ-1545
RM 59.00
Rukun Asas Agama Islam
Rukun Asas Agama Islam
PJ Ref : PJ-1464
RM 15.90