Siri Pahlawan Islam 1: ZUBAIR AL-AWWAM, …

image


Author : Ummu Juwairiah
Pages : 24, Paperback
Our Ref : PJ-0636
ISBN : 983-077-759-6

No votes yet
Siri Pahlawan Islam 1: ZUBAIR AL-AWWAM, …

Synopsis :

Buku 'PAHLAWAN ISLAM' ini, mengenengahkan sebahagian dari tokoh-tokoh pahlawan Islam terdahulu. Mereka berjuang dengan penuh tekad dan sanggup berkorban jiwa raga demi mempertahankan maruah agama.

Peribadi mulia mereka wajarlah dicontohi oleh kita semua yang inginkan kedamaian, kemuliaan, keadilan dan kejayaan. Demi cinta yang murni kepada Ilahi, mereka melaksanakan tanggungjawab dan amanah suci dengan baik dan membanggakan.

Sifat-sifat seperti berani, bersemangat tinggi, sabar, tabah, sanggup bersusah dan berkorban nyawa demi agama perlulah dicontohi. Semua sifat-sifat mulia ini lahir dari hati yang penuh yakin dengan janji-janji dan jadual Allah.

Sebab itulah mereka gigih berjuang melawan tarikan nafsu dan dunia demi kemuliaan Islam. Mereka juga gigih berjuang melawan musuh di medan tempur demi keyakinan dan memburu syahid yang dijanjikan. Mereka menepati seperti mana yang dinobatkan "Rahbanun fil lail, wa fursan fin nahar' (Menjadi abid di malam hari, menjadi singa di siang harinya).

Mudah-mudahan buku ini dapat sedikit sebanyak menambat hati-hati kita untuk kembali berpegang kukuh kepada agama Allah ini. Hanya dengan hati yang suci dan keyakinan yang tinggi saja akan dapat membantu kita hidup dengan kemuliaan dan kebahagiaan.

Price: RM 4.90

Related Books on Same Category

Siri Kisah Orang-Orang Yang...
PJ Ref : PJ-0905
RM 3.95
Siri Srikandi Islam:  Fatimah Al-Khattab, ...
Siri Srikandi Islam: Fatimah Al-...
PJ Ref : PJ-0536
RM 4.90
Kisah-kisah Umat Yang Dimurkai...
PJ Ref : PJ-0913
RM 5.90
Rimba Fantasi
PJ Ref : PJ-1471
RM 14.90