Siri Pahlawan Islam 10: SAAD BIN ABI WAQQAS

image


Author : Ummu Juwairiah
Pages : 24, Paperback
Our Ref : PJ-0645
ISBN : 983-077-767-7

No votes yet
Siri Pahlawan Islam 10: SAAD BIN ABI WAQQAS

Synopsis :

Buku 'PAHLAWAN ISLAM' ini, mengenengahkan sebahagian daripada tokoh-tokoh pahlawan Islam terdahulu. Mereka berjuang dengan penuh tekad dan sanggup berkorban jiwa raga demi mempertahankan maruah agama.

Peribadi mulia mereka wajarlah dicontohi oleh kita semua yang inginkan kedamaian, kemuliaan, keadilan dan kejayaan. Demi cinta yang murni kepada Ilahi, mereka melaksanakan tanggungjawab dan amanah suci dengan baik dan membanggakan.

Sifat-sifat seperti berani, bersemangat tinggi, sabar, tabah, sanggup berusaha dan berkorban nyawa demi agama perlulah dicontohi. Semua sifat-sifat mulia ini lahir dari hati yang penuh yakin dengan janji-janji dan jadual Allah.

Sebab itulah mereka gigih berjuang melawan tarikan nafsu dan dunia demi kemuliaan Islam. Mereka juga gigih berjuang melawan musuh di medan tempur demi keyakinan dan memburu syahid yang dijanjikan. Mereka menepati seperti mana yang dinobatkan 'Rahbanun fi lail, wa fursan fin nahar' ( Menjadi abid di malam hari, menjadi singa di siang harinya ).

Mudah-mudahan buku ini dapat sedikit sebanyak menambat hati-hati kita untuk kembali berpegang kukuh kepada agama Allah ini. Hanya dengan hati yang suci dan keyakinan yang tinggi saja akan dapat membantu kita hidup dengan kemuliaan dan kebahagiaan

Price: RM 4.90

Related Books on Same Category

Rangkaian Kisah-Kisah Teladan
Rangkaian Kisah-Kisah Teladan
PJ Ref : PJ-0341
RM 5.90
Tiga Orang Cacat
Tiga Orang Cacat
PJ Ref : PJ-0176
RM 5.00
Iktibar Dari Kisah-Kisah Pelik...
PJ Ref : PJ-0696
RM 3.95
PJ-0853l.jpg
Mari Mewarna Binatang
PJ Ref : PJ-0853
RM 1.95