Siri Pahlawan Islam 2: BILAL BIN RABAH

image


Author : Ummu Juwairiah
Pages : 24, Paperback
Our Ref : PJ-0637
ISBN : 983-077-760-X

Your rating: None Average: 5 (2 votes)
Siri Pahlawan Islam 2: BILAL BIN RABAH

Synopsis :

Buku ' PAHLAWAN ISLAM ' ini, mengenengahkan sebahagian daripada tokoh-tokoh pahlawan Islam yang terdahulu. Mereka berjuang dengan penuh tekad dan sanggup berkorban jiwa dan raga demi mempertahankan maruah agama.

Peribadi mulia mereka wajarlah dicontohi oleh kita semua yang inginkan kedamaian, kemuliaan, keadilan dan kejayaan. Demi cinta yang murni kepada Ilahi, merka melaksanakan tanggungjawab dan amanah suci dengan baik dan membanggakan.

Sifat-sifat seperti berani, bersemangat tinggi, sabar,tabah, sanggup bersusah dan berkorban nyawa demi agama perlulah dicontohi. Semua sifat-sifat mulia ini lahir dari hati yang penuh yakin dengan janji-janji dan jadual Allah.

Sebab itulah mereka gigih berjuang melawan tarikan nafsu dan dunia demi kemuliaan Islam. Mereka juga gigih berjuang melawan musuh di medan tempur demi keyakinan dan memburu syahid yang dijanjikan. Mereka menepati seperti mana yang dinobatkan 'Rahbanun fil lail, wa fursan fin nahar' ( Menjadi abid di malam hari, menjadi singa di siang harinya. ).

Mudah-mudahan buku ini dapat sedikit sebanyak menambat hati-hati kita untuk kembali berpegang kukuh kepada agama Allah ini. Hanya dengan hati yang suci dan keyakinan yang tinggi saja akan dapat membantu kita hidup dengan kemuliaan dan kebahagiaan.

Price: RM 4.90

Related Books on Same Category

Siri Cerita - Cerita Haiwan...
PJ Ref : PJ-1537
RM 4.90
image
Mari Berdoa (Ilustrasi Berwarna)
PJ Ref : PJ-2514
RM 15.90
Koleksi Kata Lawan Bergambar
PJ Ref : PJ-1261
RM 6.90
PJ-0920l.jpg
Ummi…Ceritalah Lagi Siri 2
PJ Ref : PJ-0920
RM 8.90