Siri Pahlawan Islam 4: TALHAH BIN UBAIDILLAH

image


Author : Ummu Juwairiah
Pages : 24, Paperback
Our Ref : PJ-0639
ISBN : 983-077-762-6

Your rating: None Average: 3 (2 votes)
Siri Pahlawan Islam 4: TALHAH BIN UBAIDILLAH

Synopsis :

Buku ' PAHLAWAN ISLAM ' ini, mengenengahkan sebahagian daripada tokoh-tokoh pahlawan Islam terdahulu. Mereka berjuang dengan penuh tekad dan sanggup berkorban jiwa raga demi mempertahankan maruah agama.

Peribadi mulia mereka wajarlah dicontohi oleh kita semua yang inginkan kedamaian, kemuliaan, keadilan dan kejayaan. Demi cinta yang murni kepada Ilahi, mereka melaksanakan tanggungjawab dan amanah suci dengan baik dan membanggakan.

Sifat-sifat seperti berani, bersemangat tinggi, sabar, tabah, sanggup bersusah dan berkorban nyawa demi agama perlulah dicontohi. Semua sifat-sifat mulia ini lahir dari hati yang penuh yakin dengan janji-janji dan jadual Allah.

Sebab itulah mereka gigih berjuang melawan tarikan nafsu dan dunia demi kemuliaan Islam. Mereka juga gigih berjuang melawan musuh di medan tempur demi keyakinan dan memburu syahid yang dijanjikan. Mereka menepati seperti mana yang dinobatkan ' Rahbanun fil lail, wa fursan fin nahar' ( Menjadi abid di malam hari, menjadi singa di siang harinya ).

Mudah-mudahan buku ini dapat sedikit sebanyak menambat hati-hati kita untuk kembali berpegang kukuh kepada agama Allah ini. Hanya dengan hati yang suci dan keyakinan yang tinggi saja akan dapat membantu kita hidup dengan kemuliaan dan kebahagiaan

Price: RM 4.90

Related Books on Same Category

Siri Pahlawan-Pahlawan Islam -...
PJ Ref : PJ-0815
RM 7.90
Rimba Fantasi
PJ Ref : PJ-1495
RM 22.90
PJ-0534l.jpg
Siri Srikandi Islam: Asma Bt....
PJ Ref : PJ-0534
RM 4.50
Iktibar Dari Kisah-Kisah Pelik...
PJ Ref : PJ-0698
RM 3.95