Siri Pahlawan Islam 5: SALMAN AL-FARISI

image


Author : Ummu Juwairiah
Pages : 24, Paperback
Our Ref : PJ-0640
ISBN : 983-077-763-4

No votes yet
Siri Pahlawan Islam 5: SALMAN AL-FARISI

Synopsis :

Buku ' PAHLAWAN ISLAM ' ini, mengenengahkan sebahagian dariapada tokoh-tokoh pahlawan Islam yang terdahulu. Mereka berjuang dengan penuh tekad dan sanggup berkorban jiwa raga demi mempertahankan maruah agama.

Peribadi mulia mereka wajarlah dicontohi oleh kita semua yang inginkan kedamaian, kemuliaan,keadilan dan kejayaan. Demi cinta yang murni kepada Ilahi, merek melaksanakan tanggungjawab dan amanah suci dengan baik dan membanggakan.

Sifat-sifat seperti berani, bersemangat tinggi, sabar, tabah, sanggup bersusah dan berkorban nyawademi agama perlulah dicontohi. Semua sifat-sifat mulia ini lahir dari hati yang penuh yakin dengan janji-janji dan jadual Allah.

Sebab itulah mereka gigih berjuang melawan tarikan nafsu dan dunia demi kemuliaan Islam. Mereka juga gigih berjuang melawan musuh di medan tempur demi keyakinan dan memburu syahid yang dijanjikan. Mereka menepati seperti mana yang dinobatkan ' Rahbanun fil lail, wa fursan fin nahar' ( Menjadi abid di malam hari, menjadi singa di siang harinya ).

Mudah-mudahan buku ini dapat sedikit sebanyak menambat hati-hati kita untuk kembali berpegang kukuh kepada agama Allah ini. Hanya dengan hati yang suci dan keyakinan yang tinggi saja akan dapat membantu kita hidup dengan kemuliaan dan kebahagiaan

Price: RM 4.90

Related Books on Same Category

Surah-surah Pilihan Untuk Kanak-...
PJ Ref : PJ-1526
RM 9.90
13 Kisah Haiwan Dalam Al-Quran
PJ Ref : PJ-1637
RM 9.90
Kisah-Kisah Teladan Rimba Jilid3
Kisah-Kisah Teladan Rimba Jilid3
PJ Ref : PJ-0363
RM 11.95
PJ-1329L.jpg
Atuk Certilah Lagi Siri 2
PJ Ref : PJ-1329
RM 6.90