Siri Pahlawan Islam 6: ABU UBAIDAH AL-JARRAH

image


Author : Ummu Juwairiah
Pages : 24, Paperback
Our Ref : PJ-0641
ISBN : 983-077-764-2

No votes yet
Siri Pahlawan Islam 6: ABU UBAIDAH AL-JARRAH

Synopsis :

Buku ' PAHLAWAN ISLAM ' ini, mengenengahkan sebahagian daripada tokoh-tokoh pahlawan Islam terdahulu. Mereka berjuang dengan penuh tekad dan sanggup berkorban jiwa raga demi memepertahankan maruah agama

Peribadi mulia mereka wajarlah dicontohi oleh kita semua yang inginkan kedamaian, kemuliaan, keadilan dan kejayaan. Demi cinta yang murni kepada Ilahi, mereka melaksanakan tanggungjawab dan amanah suci dengan baik dan membanggakan.

Sifat-sifat seperti berani, bersemangat tinggi, sabar, tabar, sanggup bersusah dan berkorban nyawa demi agama perlulah dicontohi. Semua sifat-sifat mulia ini lahir dari hati yang penuh yakin dengan janji-janji dan jadual Allah.

Sebab itulah mereka gigih berjuang melawan tarikan nafsu dan dunia demi kemuliaan Islam. Mereka juga gigih berjuang melawan musuh di medan tempur demi keyakinan dan memburu syahid yang dijanjiakan. Mereka menepati seperti mana yang dinobatkan ' Rahbanun fil lail, wa fursan fin nahar' ( Menjadi abid dimalam hari, menjadi singa di siang harinya ).

Mudah-mudahan buku ini dapat sedikit sebanyak menambat hati-hati kita untuk kembali berpegang kukuh kepada agama Allah ini. Hanya dengan hati yang suci dan keyakinan yang tinggi saja akan dapat membantu kita hidup dengan kemuliaan dan kebahagiaan

Price: RM 4.90

Related Books on Same Category

Siri Sains : Haiwan &...
PJ Ref : PJ-0909
RM 2.95
PJ-0642l.jpg
Siri Pahlawan Islam 7: ABDULLAH...
PJ Ref : PJ-0642
RM 4.90
Allah Sentiasa Melihat
PJ Ref : PJ-0224
RM 4.90
Siri Kisah Orang-Orang Yang...
PJ Ref : PJ-0905
RM 3.95