Petua Melahirkan Dan Panduan Mendidik Zuriat Cemerlang

image


Author : Fatimah Hj Omar
Pages : 163, Paperback, Paperback
Our Ref : PJ-0052
ISBN : 983-077-026-5

Your rating: None Average: 4.5 (2 votes)
Petua Melahirkan Dan Panduan Mendidik Zuriat Cemerlang

Synopsis :

Setiap pasangan suami isteri mahukan zuriat sebagai penerus kepada pengkongsian hidup. Mahukan hidup ini dimarahkan dengan sebaik-baiknya terhadap Allah dan sesama manusia.

Generasi penerus, merekalah zuriat kita tidak berupaya mengimarahkan hidup ini dengan kesuburan iman tanpa mendapat pendidikan yang kolektif dari ibu bapanya.

Lantaran itu, proses asuhan dan didikan terhadap mereka bermula si ibu dan bapa itu diakadnikahkan. Ini bererti pendidikan anak itu bermula dari ibu bapa diakadnikah, semasa melakukan jima’ tatacara hidup sehari-hari, ketika hamil ketika melahirkan dan seterusnya.

Oleh itu kesanggupan ibu bapa di dalam melahirkan zuriat yang cemerlang dan berpotensi terhadap dunia dan akhiratnya tiada henti-henti. Ia adalah berterusan membentuk dirinya sebagai suami soleh dan isteri solehah, ibu penyayang dan suami bertanggungjawab dan barulah kondisi dapat mempengaruhi zuriatnya sejak di alam rahimnya lagi.

Inilah sebahagian dari nota panduan sebagai sinopsis buku ini. Sebagai suami isteri yang bakal menimang cahaya mata maka buku ini amat sesuai untuk dijadikan panduan bersama.

Price: RM 9.90

Related Books on Same Category

PJ-0194l.jpg
Peranan Anak Terhadap Ibubapa
PJ Ref : PJ-0194
RM 9.90
Bagaimana Memelihara Rumah Anda...
PJ Ref : PJ-0675
RM 2.50
Pembinaan Sistem Kekeluargaan Islam
PJ Ref : PJ-0899
RM 24.90
Panduan Mandi Hadas (sm)
PJ Ref : PJ-0819
RM 2.00