Motivasi PMR / SPM / STPM : Azimat Kecemerlangan

image


Author : Asmady Idris
Pages : 86, Paperback,
Our Ref : PJ-0612
ISBN : 983-077-677-8

No votes yet
Motivasi PMR / SPM / STPM : Azimat Kecemerlangan

Synopsis :

OBJEKTIF utama buku ini ialah memberikan motivasi kepada para pelajar, khususnya peringkat PMR, SPM dan STPM. Pendekatan utama yang diaplikasi dalam buku ini ialah wujud penggabungan unsur agama Islam dengan elemen motivasi itu sendiri. Ini bersesuaian dengan ajaran agama Islam yang bersifat universal dan menyeluruh. Islam merangkumi bidang politik, ekonomi, sosial, akademik dan budaya.

Buku ini bukan sahaja ingin memberikan motivasi kepada para pelajar yang berjaya di dalam bidang akademik supaya lebih meningkatkan usaha mereka, tetapi ia juga bermotif untuk berbajai semula semangat motivasi rakan pelajar yang 'terkecewa' di dalam proses pembelajaran. Buku ini cuba menerangakan kepada mereka bahawa setiap kegagalan ada rahmah dan hikmah yang tersembunyi. Sebagai seorang pelajar yang menghayati keluhuran agama, adalah menjadi kewajipan mereka untuk terus mencari dan meneroka keredhaanNya.

Adalah diharapkan agar buku ini berupaya memberikan sedikit sumbangan ke arah kecemerlangan pelajar khususnya di dalam bidang akademik dan seterusnya berjaya memartabatkan kembali Syi'ar Islam di persada dunia. Wallahu'alam.

Price: RM 6.00

Related Books on Same Category

Asas-Asas Dakwah & Pendidikan Islam
Asas-Asas Dakwah & Pendidikan...
PJ Ref : PJ-0611
RM 5.50
Keutamaan Ilmu Dan Kemuliaan Para Ulama
Keutamaan Ilmu Dan Kemuliaan Para...
PJ Ref : PJ-0071
RM 9.50
PJ-1881L.jpg
Bersedia Menjadi Pelajar Hebat
PJ Ref : PJ-1881
RM 19.90
Motivasi PMR / SPM / STPM : Azimat Kecemerlangan
Motivasi PMR / SPM / STPM : Azimat...
PJ Ref : PJ-0612
RM 6.00