Cinta & Penjara : Dalam Kisah Nabi Yusuf

image


Author : Ir Wan Bin Tan
Pages : 194, Hardcover
Our Ref : PJ-2443
ISBN : 978-967-308-546-0

No votes yet
Cinta & Penjara : Dalam Kisah Nabi Yusuf

Synopsis :

Kisah Nabi Yusuf 'alaihissalam tidak diragukan lagi adalah terindah dan terbesar di dalam Al-Quran. Iaitu kisah mendebarkan yang diliputi badai cinta, fitnah, penjara, tetapi juga pangkat, kenabian dan kesucian. Kisah yang benar-benar mencuit hati, perasaan dan sekaligus mematangkan akal. Tidak sedikitpun dapat disaingi oleh ucapan para sastrawan, para ilmuwan dan para penyair.

Menurut para ulama,kisah yang terbaik terdapat di dalam surah Yusuf. Kerana , surah ini mengandungi kisah-kisah para Nabi, para Rasul, para raja, para saudagar,orang-orang miskin, cinta, penjara, kesulitan,kelapangan, kekayaan, kemiskinan, perbuatan keji, upaya menjaga kesucian diri, perbuatan dosa, ampunan Tuhan, mimpi dan berita-berita yang terjadi di alam nyata.

Mereka menyebutnya sebagai kisah terbaik kerana semua kisah yang ada di dalamnya berakhir dengan kegembiraan dan kehadiran yang terbaik (happy ending). Yusuf berubah dari hidup kesunyian di dalam perigi menjadi hidup gemerlap di dalam istana. dari keadaan terpenjara dan tertekan menjadi seorang Nabi dan Raja. Seluruh jejak kisah yang ada berakhir dengan kebaikan , kelapangan , suka cita dan berita gembira.

Buku ini cuba mendedahkan kisah sebenar Yusuf 'alaihissalam yang terukir indah sepanjang zaman, mulai dari zaman kanak-kanak yang penuh pergolakan, zaman remaja yang dibadai cinta sebelah pihak, hinggalah zaman kemenangan berupa kekuasaan dan sujudnya sebelas bintang, matahari dan bulan. Semua kisah terangkum indah dan inspiratif, sehingga siapa pun yang membacanya akan termotivasi dan mensyukuri hidup.

Price: RM 45.00

Related Books on Same Category

image
Pemerintahan Kerajaan Dinasti Bani...
PJ Ref : PJ-2276
RM 48.00
Siri Para Sahabat Yang Telah...
PJ Ref : PJ-1181
RM 9.90
image
Kisah 25 Nabi Siri 4
PJ Ref : PJ-1885
RM 9.90
image
Biografi 12 Isteri Sahabat
PJ Ref : PJ-2118
RM 39.00