Bimbingan Lengkap Sembahyang Sunat

image


Author : Mohd. Yusoff Hj. Ismail
Pages : 212, Paperback, Paperback
Our Ref : PJ-0567
ISBN : 983-077-558-5

No votes yet
Bimbingan Lengkap Sembahyang Sunat

Synopsis :

Sembahyang sunat merupakan budaya dan kegemaran umat Islam zaman dahulu. Ia merupakan hiburan kepada orang Islam yang bertaqwa. Hiburan ini merupakan hiburan yang sebenarnya, kerana ia mendatang ketenangan yang hakiki, bukan sekadar escapism sementara, sepertimana yang diberikan oleh pelbagai jenis hiburan moden masakini yang hanya berbentuk pura-pura serta merugikan pula. Hiburan yang pura-pura ini hanya menghiburkan nafsu tetapi hati atau roh tetap kehausan dan ketandusan pengisian yang sebenarnya.

Sembahyang fardhu sahaja tidak mencukupi untuk mengisi hati dan roh manusia, apalagi sembahyang kita umat akhir zaman yang begitu banyak cacat dan celanya. Ibarat memakan nasi tanpa lauk, begitulah seseorang yang hanya bersembahyang fardhu, tetapi tidak mengerjakan yang sunat. Rohnya tidak sihat dan mudah patah.

Kalau manusia sanggup menghabiskan wang serta masa yang banyak untuk menyediakan lauk berbanding nasi, maka begitulah sepatutnya kita dalam soal ibadah. Walaupun sunat, peranan ibadah sunat seperti sembahyang sunat ini sangat besar dan penting. Sama-samalah kita fahami, hayati serta amalkan ilmu mengenai sembahyang sunat di dalam buku ini

Price: RM 10.00

Related Books on Same Category

image
Makna Bacaan Dalam Solat Serta...
PJ Ref : PJ-2644
RM 5.90
Sembahyang Sunat Gerhana...
PJ Ref : PJ-0945
RM 2.95
Perjumpaan Dengan Allah Dalam Solat
Perjumpaan Dengan Allah Dalam Solat
PJ Ref : PJ-0026
RM 6.00
Roh Solat
Roh Solat
PJ Ref : PJ-0489
RM 8.90