Panduan Lengkap Sembahyang Sunat (sm)

image


Author : Mohamed Yusof Hj. Ismail
Pages : 216, Paperback , Paperback
Our Ref : PJ-0474
ISBN : 983-077-557-7

Your rating: None Average: 4.8 (4 votes)
Panduan Lengkap Sembahyang Sunat (sm)

Synopsis :

SEMBAHYANG sunat merupakan budaya dan kegemaran umat Islam zaman dahulu. Ia merupakan hiburan kepada orang Islam yang bertaqwa. Hiburan ini merupakan hiburan yang sebenarnya, kerana ia mendatangkan ketenangan yang hakiki, bukan sekadar "escapism" sementara, sepertimana yang diberikan oleh pelbagaijenis hiburan moden masakini yang hanya berbentuk pura-pura serta merugikan pula. Hiburan yang pura-pura ini hanya menghiburkan nafsu tetapi hati atau roh tetap kehausan dan ketandusan pengisian yang sebenarnya.

Sembahyang fardhu sahaja tidak mencukupi untuk mengisi hati dan roh manusia, apalagi sembahyang kita umat akhir zaman yang begitu banyak cacat dan celanya. Ibarat memakan nasi tanpa lauk, begitulah seorang yang hanya bersembahyang fardhu, tetapi tidak mengerjakan yang sunat. Rohnya tidak sihat dan mudah "patah".

Kalau manusia sanggup habiskan wang serta masa yang banyak untuk menyediakan lauk berbanding nasi, maka begitulah sepatutnya kita dalam soal ibadah. Walaupun sunat, peranan ibadah sunat seperti sembahyang sunat ini sangat besar dan penting. Sama-sama kita fahami, hayati serta amalkan ilmu mengenai sembahyang sunat di dalam buku ini.

Price: RM 6.00

Related Books on Same Category

Sembahyang Sunat Rawatib - Siri 12
PJ Ref : PJ-0943
RM 2.50
Panduan Lengkap Sembahyang Fardhu
Panduan Lengkap Sembahyang Fardhu
PJ Ref : PJ-0839
RM 9.90
Panduan Lengkap Sembahyang Sunat...
PJ Ref : PJ-0768
RM 2.00
pj-1977.jpg
Kemuliaan Solat Subuh
PJ Ref : PJ-1977
RM 35.00