Adab & Akhlak Rasulullah saw

image


Author : Muhammad Abdul Aziz Al - Khuli
Pages : 628, Paperback
Our Ref : PJ-2482
ISBN : 978-967-308-551-4

No votes yet
Adab & Akhlak Rasulullah saw

Synopsis :

Sesungguhnya Rasulullah Sallallahu 'alaihi wasallam telah dididik oleh Allah Yang Maha Mengetahui lagi Maha Bijaksana melalui ayat-ayat al-Quran yang jelas sehingga baginda menjadi manusia yang paling baik. Pendidikan yang diterimanya merupakan mula-mula pendidikan yang diterima oleh manusia, sehingga mampu mengeluarkan tanda-tanda kekuasaan Allah yang jelas, hikmah-hikmah yang kekal, ungkapan-ungkapan yang mengandungi nilai sastera yang sangat tinggi lagi penuh kreativiti yang tiada duanya.

Baginda adalah sumber kebaikan dan sumber cahaya petunjuk yang memberikan penerangan kepada dunia berupa jalan kebaikan serta memimpin mereka kepada langkah-langkah kreatif yang membuahkan hasil, sehingga dia dapat membentuk suatu umat melalui bimbingannya, membina sebuah negeri melalui pendidikannya sebagaimana dia pun mempunyai kedudukan yang dihormati di masa-masa sebelumnya.

Penulis buku ini telah menghimpun ratusan hadith terpilih yang mempunyai kaitan sangat erat dengan kepentingan di masa sekarang. Kami harap ianya dapat memuaskan apa yang didambakan para pendidik, kerana mengandungi penjelasan yang jelas, tidak berbelit-belit, mudah dicerna oleh setiap pengajar, pelajar dan setiap orang yang mempunyai perhatian serius terhadap agama.

Price: RM 89.00

Related Books on Same Category

PJ-1983.jpg
Kisah 13 Isteri Nabi Muhammad...
PJ Ref : JC-1983
RM 59.00
Iktibar Ujian & Kesabaran...
PJ Ref : PJ-0507
RM 8.50
Abu Bakar As-Siddiq:Pemusnah Kaum...
PJ Ref : PJ-1719
RM 32.00
Khalid Al Walid -Pedang Allah Di...
PJ Ref : PJ-0964
RM 8.50