Kesalahan-kesalahan Terhadap Fakta-fakta Sejarah Zaman Jahiliyah Siri 1

image


Author : Prof Dr Ibrahim Ali Sya'wat
Pages : 225, Paperback
Our Ref : PJ-1214
ISBN : 983-170-480-0

Your rating: None Average: 5 (3 votes)
Kesalahan-kesalahan Terhadap Fakta-fakta Sejarah Zaman Jahiliyah Siri 1

Synopsis :

Siri 1- Kesalahan-kesalahan Terhadap Fakta-fakta Sejarah Zaman Jahiliyah Dan Rasulullah Yang Perlu Diperbetulkan Semula.

Buku ini membicarakan tentang kedudukan bangsa Arab di zaman jahiliyah dan juga di zaman kemunculan Islam serta kesalahan-kesalahan fakta yang selalu berlaku kepada penulis-penulis ketika menulis sejarah mereka. Kesalahan fakta ini menyebabkan timbulnya pandangan serong masyarakat Islam sendiri kepada bangsa Arab jahiliyah. Padahal dari masyarakat Arab jahiliyah inilah lahirnya nabi akhir zaman iaitu Nabi Muhammad S.A.W.

Mereka mengganggap bangsa Arab tidak mempunyai apa-apa nilai yang boleh diambilkira, kerana semua mereka adalah ganas dan tidak bertamadun. Penulis-penulis barat pula tidak segan untuk menuduh Nabi Muhammad S.A.W sebagai seorang yang mengutamakan nafsu di dalam perjuangannya. Mereka berdalilkan Rasulullah S.A.W beristeri 9 orang perempuan. Gambaran-gambaran yang buruk ini telah dijawab semuanya oleh penulis buku ini. Untuk menatapi ulasan penulis seterusnya pembaca bolehlah menatapi isi kandungan yang terdapat di dalam buku ini. Kesimpulan yang akan dibuat oleh pembaca ialah gambaran dan fakta yang yang dikemukakan berhubung sejarah zaman Arab jahiliyah dan juga zaman Rasulullah S.A.W banyak diresapi oleh kesalahan.

Price: RM 13.90

Related Books on Same Category

image
Menjawab Tulisan Maulana Muhammad...
PJ Ref : PJ-2230
RM 45.00
PJ-2106.jpg
Nabi Allah Adam a.s
PJ Ref : PJ-2106
RM 35.00
Sejarah Rasul Ulul Azmi Terbesar...
PJ Ref : PJ-1442
RM 19.90
PJ-2132.jpg
Biografi Ulama Sunnah India
PJ Ref : PJ-2132
RM 8.90