Riwayat Para Sahabat Rasulullah s.a.w (Edisi Baru)

image


Author : Ummu Fatimah Al-Zahra
Pages : 631, Hardcover
Our Ref : PJ-2029
ISBN : 978-967-308-175-2

Your rating: None Average: 4.2 (5 votes)
Riwayat Para Sahabat Rasulullah s.a.w (Edisi Baru)

Synopsis :

Islam dapat berkembanag dengan pesatnya pada hari ini berkat kegigihan dakwah Rasulullah saw dan para sahabat r.a sekalian. Tanpa mengenal penat lelah, Islam terus disampaikan kepada seluruh uamt manusia walaupun mendapat pelbagai tentangan dari segenap pihak. Para sahabat Rasulullah saw tidak syak lagi merupakan generasi yang berjasa besar dalam menyebarluaskan dakwah Islam. Selepas kewafatan Rasulullah saw, dakwah Islam terus berkembang disambung oleh generasi-generasi selepas mereka, yang meneruskan perjuangan mendakwahkan kebenaran.

Buku ini cuba memuatkan riwayat ringkas pada sahabat Rasulullah saw yang
berjasa besar dalam menegakkan kebenaran Islam dan menyebarluaskannya
kepada seluruh umat manusai. Penulisan riwayat hidup mereka diharapkan dapat memberi pengetahuan kepada generasi Islam kini, khususnya generasi muda Islam untuk mengenali tokoh-tokoh yang telah berjasa besar
dalam menegakkan agama ini.Tidak lupa juga dimuatkan kisah-kisah tentang para sahabiyah Rasulullah saw yang di antaranya termasuk isteri-isteri dan anak-anak baginda. Jasa-jasa mereka yang besar terhadap perkembangan dakwah dan penyebaran ilmu-ilmu Islam tidak dapat dinafikan dan seharusnya dikenalkan oleh generasi hari ini.
Buku ini dibahagikan ke dalam dua bahagian; pada bahagian pertama,disebutkan tentang kisah sahabat manakala pada bahagian kedua pula disebutkan tentang kisah sahabiyah.

Price: RM 75.00

Related Books on Same Category

image
Sejarah 2 Cucunda Rasulullah s.a.w.
PJ Ref : PJ-1911
RM 49.00
Siri Kisah-Kisah Para Nabi Siri 6
PJ Ref : PJ-1147
RM 9.90
PJ-2132.jpg
Biografi Ulama Sunnah India
PJ Ref : PJ-2132
RM 8.90
PJ-2058.jpg
Keistimewaan Rasulullah S.A.W
PJ Ref : PJ-2058
RM 40.00