Silsilah Amalan Hati

image


Author : Abu Ezzat Al-Mubarak
Pages : 404, Hardcover
Our Ref : PJ-2142
ISBN : 978-967-308-287-2

Your rating: None Average: 4 (1 vote)
Silsilah Amalan Hati

Synopsis :

Urusan berkaitan dengan hati merupakan masalah serius yang sangat penting untuk diambil perhatian, memandangkan dalam jasad manusia hati merupakan satu-satunya organ tubuh yang banyak berperan. Hati adalah kurniaan Allah yang paling berharga, sekiranya hati seseorang itu baik maka baiklah seluruh anggota tubuh manusia itu.

Apabila seseorang hendak melakukan suatu pekerjaan atau amalan, maka hati adalah sebagai tenpat bergantung, hati akan berperan mengawal serta memberikan panduan sama ada amal perbuatan yang akan dikerjakan itu baik atau buruk. Sesuaikah amalan itu dengan perintah syarak atau sebaliknya.Maka hendaknya hati sentiasa dijaga agar bersih, suci dari segala penyakit yang zahir mahupun yang batin.

Perlunya mendidik hati dengan amalan-amalan wajib yang harus dilakukan adalah menjauhkan dari penyakit seperti riya, hasad, sum'ah, kufur nikmat, tamak haloba dan lain-lain penyakit berbahaya yang boleh membawa kepada kemurkaan Allah SWT. Justeru penyakit hati itu akan memudaratkan bagi pelakunya sama ada di dunia akan mengalami kesengsaraan sedangkan di akhirat kelak akan mendapat tempat kembali yang paling buruk iaitu neraka.Nauzu billahi min zalik.

Buku yang kini berada di hadapan pembaca telah membincangkan silsilah amalan hati dengan huraian sitematik dan mudah difahami, dengan menelaahnya Insya-Allah ia akan membantu kita mempersiapkan diri menuju keredhaan Allah dengan penuh kebahagiaan dan kesejahteraan.
 

Price: RM 59.00

Related Books on Same Category

image
Risalah Thariqat Naqsyabandiyah -...
PJ Ref : PJ-2721
RM 9.90
Anak Kunci Syurga
PJ Ref : PJ-1737
RM 7.90
image
Pembukaan Segala Rahsia
PJ Ref : PJ-0724
RM 14.90
image
Siri Ilmu Usuluddin Sirajul Huda
PJ Ref : PJ-2248
RM 35.00