Iman Anak Kunci Syurga (sm)

image


Author : Muhd Abu Huzaifah
Pages : 186, Paperback
Our Ref : PJ-1559
ISBN : 983-170-800-8

Your rating: None Average: 5 (2 votes)
Iman Anak Kunci Syurga (sm)

Synopsis :

DI antara banyak-banyak nikmat yang Allah anugerahkan pada kita, ada satu nikmat yang paling bernilai dan sangat penting iaitu nikmat iman. Maknanya semua nikmat-nikmat lain seperti kesihatan, kepandaian, kecantikkan, kemasyarakatan, harta benda, wang ringgit, pangkat darjat, anak pinak dan lain-lain nikmat-nikmat Allah yang tidak akan habis jika dihitung itu tidaklah semahal dan sepenting iman. Tapi dalam kekecohan krisis nilai hari ini, ramai orang telah menganggap iman tidak penting. Ini dapat dibuktikan dengan melihat sikap hidup mereka, semua program harian hanya bertujuan mencari keuntungan duniawi, dengan melupakan kepentingan iman.

Kehidupan akhirat yang sering dimimpikan oleh orang yang beriman, telah mereka lupakan, malah setengahnya merasa ragu dengan kedatangannya. Maka hiduplah manusia ini dengan berpandukan akal fikiran dan hawa nafsu semata-mata. Akibatnya masyarakat manusia kini sedang rangkus dalam gelomang kerangkusan nafsu dan syaitan. Tidak sedikit yang menjadi mangsa dan mati dalam perangkapnya. Tanpa iman masyarakat manusia tidak abadi. Di dunia akan dihimpit oleh kegelisahan dan kekalutan hidup, manakala di akhirat akan Allah benamkan ke dalam api neraka yang maha dahsyat.

Oleh itu sedarlah wahai manusia, bahawa iman itu sangat penting dan perlu dimiliki. Ia perlu dicari sebagaimana kita mencari harta benda. Ia tidak mungkin datang sendiri tanpa usaha dan ikhtiar dari kita, sepertilah duit tidak pernah datang datang sebelum kita berusaha mendapatkannya.

Price: RM 6.00

Related Books on Same Category

PJ-1269L.jpg
Bahaya Kejahilan
PJ Ref : PJ-1269
RM 6.90
Sakaratul Maut, Alam Barzakh,...
PJ Ref : PJ-1596
RM 8.90
Meninjau Alam Berzakh & Alam Akhirat
Meninjau Alam Berzakh & Alam...
PJ Ref : PJ-0088
RM 8.90
Sifat 20 Ilmu Tauhid Awaluddin Ma...
PJ Ref : PJ-1140
RM 45.00