Perkhabaran Al-Quran Tentang Kebahagiaan Dan Kesengsaraan Manusia

image


Author : Nur Iman Affendi
Pages : 261, Paperback,
Our Ref : PJ-0099
ISBN : 983-077-084-2

Your rating: None Average: 5 (1 vote)
Perkhabaran Al-Quran Tentang Kebahagiaan Dan Kesengsaraan Manusia

Synopsis :

Sesungguhnya Al-Qur'an yang menjadi pedoman hidup manusia terkandung berbagai pertunjuk, pengajaran, pengetahuan serta serta segala persoalan hidup manusia yang dahulu, sekarang dan akan datang.

Al-Qur'an padanya tidak dapat diragukan lagi tentang kebenarannya. Segala peristiwa yang berlaku dan akan berlaku telah tercatat di dalamnya. Dan bagi kita yang hidup di akhir zaman ini sesungguhnya semakin jelas kebenaran Al-Qur'an.

Oleh kerana ia adalah kitab suci serta merupakan penunjuk jalan dan penyuluh hidup manusia menuju keredhaan Allah SWT maka penulis mengambil sebahagian darinya untuk sama-sama kita mentelaah dan pendalami isi pengajaran Al-Qur'an itu.

Sesungguhnya untuk kita mencari kebahagiaan hidup di dunia dan di akhirat maka bacalah Al-Qur'an dan sekiranya kita ingin tahu siapa yang menerima siksa di dunia dan di akhirat juga bacalah Al-Qur'an.

Justeru itu buku ini mengimbau kembali segala peristiwa itu untuk manfaat kita bersama demi meningkatkan iman dan amal soleh kita di sisi Allah SWT.

Price: RM 15.00

Related Books on Same Category

PJ-1663L.jpg
40 Perumpamaan Dalam Al-Qur'an
PJ Ref : PJ-1663
RM 4.90
PJ-1559L.jpg
Iman Anak Kunci Syurga (sm)
PJ Ref : PJ-1559
RM 6.00
Mukjizat Nabi Muhammad SAW
Mukjizat Nabi Muhammad SAW
PJ Ref : PJ-0032
RM 7.90
Panduan Melaksanakan Ibadah Korban
PJ Ref : PJ-1171
RM 5.90