Perkhabaran Al-Quran Tentang Kebahagiaan Dan Kesengsaraan Manusia

image


Author : Nur Iman Affendi
Pages : 261, Paperback,
Our Ref : PJ-0099
ISBN : 983-077-084-2

Your rating: None Average: 5 (1 vote)
Perkhabaran Al-Quran Tentang Kebahagiaan Dan Kesengsaraan Manusia

Synopsis :

Sesungguhnya Al-Qur'an yang menjadi pedoman hidup manusia terkandung berbagai pertunjuk, pengajaran, pengetahuan serta serta segala persoalan hidup manusia yang dahulu, sekarang dan akan datang.

Al-Qur'an padanya tidak dapat diragukan lagi tentang kebenarannya. Segala peristiwa yang berlaku dan akan berlaku telah tercatat di dalamnya. Dan bagi kita yang hidup di akhir zaman ini sesungguhnya semakin jelas kebenaran Al-Qur'an.

Oleh kerana ia adalah kitab suci serta merupakan penunjuk jalan dan penyuluh hidup manusia menuju keredhaan Allah SWT maka penulis mengambil sebahagian darinya untuk sama-sama kita mentelaah dan pendalami isi pengajaran Al-Qur'an itu.

Sesungguhnya untuk kita mencari kebahagiaan hidup di dunia dan di akhirat maka bacalah Al-Qur'an dan sekiranya kita ingin tahu siapa yang menerima siksa di dunia dan di akhirat juga bacalah Al-Qur'an.

Justeru itu buku ini mengimbau kembali segala peristiwa itu untuk manfaat kita bersama demi meningkatkan iman dan amal soleh kita di sisi Allah SWT.

Price: RM 15.00

Related Books on Same Category

PJ-1866L.jpg
Usulut Tauhid : Mengenali Jalan...
PJ Ref : PJ-1866
RM 45.00
Menyingkap Rahsia Alam Syurga
PJ Ref : PJ-0953
RM 17.90
image
Matla' Al-Badrain
PJ Ref : PJ-1716
RM 55.00
PJ-1432L.jpg
Kaedah Memahami Nama-nama &...
PJ Ref : PJ-1432
RM 11.00