Berguru Pada Seekor Lebah

image


Author : Miftahul Asror Malik
Pages : 112, Paperback
Our Ref : PJ-2473
ISBN : 978-967-308-517-0

No votes yet
Berguru Pada Seekor Lebah

Synopsis :

Berguru pada seekor lebah

Wahai kaum muslimin, berhentilah sekejap daripada segala aktiviti kalian.
Marilah sekejap kita alihkan perhatian kepada ciptaan Allah Subhanahu wa Ta’ala yang lain, iaitu haiwan. Sungguh sangat sempurna Allah Subhanahu wa Ta’ala menciptakan mereka dengan berbagai keragaman, keistimewaan dan keindahan.

Perhatikanlah sejenak binatang kecil lebah madu yang dapat menghasilkan cairan kental yang sangat bergizi dan bermanfaat bagi manusia. Perhatikanlah sejenak anai-anai kecil yang mampu membuat gedung-gedung pencakar langit dengan rencana dan system fentilasi yang menakjubkan. Perhatikanlah dan renungkanlah rasa kesetiakawanan penguin-penguin yang berusaha menjaga setiap anggota komunitinya ketika terpisah dengan cara meletakkannya di tengah agar tubuhnya kembali hangat.

Kemudian perhatikanlah labah-labah yang mampu membuat sarang sangat besar dengan tingkat keseimbangan yang sangat terjaga itu dengan teknik konstruksi yang moden.

Demikianlah sebahagian keistimewaan haiwan yang mengagumkan dan dengan cerdas buku ini mengungkap keistimewaan keindahan dan kecerdasan para haiwan yang sepatutnya kita teladani dan jadikan inspirasi dalam menjalani hidup kita ini. Maha sempurna Allah atas segala ciptaan-Nya.

Price: RM 9.90

Related Books on Same Category

Janggut : Wajib Atau Sunnah
PJ Ref : PJ-1271
RM 6.90
Mendalami Masalah Jin Di Sisi Islam
Mendalami Masalah Jin Di Sisi Islam
PJ Ref : PJ-0137
RM 4.50
Tafsir Mimpi Lengkap / Sm
PJ Ref : PJ-1546
RM 9.90
image
Bagaimana Seharusnya Umat Islam...
PJ Ref : PJ-2177
RM 12.90