Kembara Sunnah

image


Author : Hisham Bin Ahmad
Pages : 276, Hardcover
Our Ref : PJ-2163
ISBN : 978-967-308-313-8

Your rating: None Average: 5 (3 votes)
Kembara Sunnah

Synopsis :

Apabila seseorang berminat pada agama, dia mula membaca dan mengkaji sedikit demi sedikit. Dia kemudiannya mengetahui erti sunnah kepentingannya.Sunnah nabi... apabila dia mula memahami sunnah, sama ada capat atau lambat, pasti dia akan ketemui musuh kepada sunnah iaitu bidaah. Lantas segala yang menjadi isu sekian lama ini, akhirnya diketahui. Pandangan ilmuan yang berbeza diteliti. Kebingungan dan ketakutan mula menghantui.Mana satu yang benar di sisi Illahi?
Mana mungkin isu bidaah ini dipinggirkan kerana begitu banyak hadith sahih membicarakan.
Oh Ya.Disamping itu ada kisah-kisah lain yang perlu diberi perhatian. Isu-isu semasa yang mencabar sunnah. Isu-isu yang relevan dengan sunnah.
Kisah di dalam buku ini kisah pencarian kebenaran pada suatu aspek dalam kehidupan. Kecintaan kepada sunnah nabi adalah sisi hidup yang dibicarakan tapi terbatas pada isu-isu tertentu, sebagai permulaan. Ia adalah hasil rasa dab fikir seorang individual biasa. Sebahagian dari kita ingin keluar dari status awam pada agama, walaupun status ilmuan masih jauh di depan. Kecintaan kepada ilmu dan kefahaman menghalang diri dari tunduk kepada satu kehendak pandangan, sekalipun ia diwarisi turun temurun, zaman berzaman.

Price: RM 49.00

Related Books on Same Category

image
Kajian Sufistik Imam Al-Qusyairi
PJ Ref : PJ-2492
RM 78.00
PJ-0147l.jpg
Azab Neraka & Nikmat Surga
PJ Ref : PJ-0147
RM 6.90
PJ-2076.jpg
Tokoh Yang Dizalimi
PJ Ref : PJ-2076
RM 18.00
Menyingkap Kejahatan Yahudi
PJ Ref : PJ-0970
RM 6.90