Nasib Mereka Yang Sombong

image


Author : Dr.Abdul Rahman Al-Asymawi
Pages : 227, Hardcover
Our Ref : PJ-2030
ISBN : 978-967-308-177-6

Your rating: None Average: 5 (2 votes)
Nasib Mereka Yang Sombong

Synopsis :

Setiap masa dan setiap masyarakat tidak terlepas dari mereka yang berlaku sombong.Mereka adalah orang yang mengetahui kebenaran,namun tidak mengikutinya, mendengar seruan kebaikan,namun tidak menjawab seruan tersebut.Mereka tetap dalam kebatilan meskipun kebenaran nampak jelas di hadapan mereka.
Mereka yang sombong tidak berada dalam saru tingkatan sahaja. Di antara mereka ada yang kaya dan ada yang miskin, ada yang besar dan ada yang kecil,ada yang pandai dan juga ada yang bodoh. Dalam sebuah hadis disebutkan bahawa ada seorang yang sangat fakir yang sombong, padahal ia memerlukan bantuan orang lain. Meskipun ia mengantungkan hidupnya dari huluran tangan orang lain, namun ia tetap berlaku sombong,angkuh dan menolak kebenaran.
Saya telah mengadakan penyelidikan dan menganalisis keadaan dan perilaku mereka yang sombong. Saya menyimpulkan bahawa nasib mereka sangat menyedihkan di akhir hidupnya.Oleh sebab itu saya berusaha menulis kisah dan nasib mereka yang sombong sehingga hasil dari tulisan
ini boleh diambil teladan dan dijadikan nasihat bagi para pembaca.

Price: RM 45.00

Related Books on Same Category

PJ-2082.jpg
PROTAZ Dalam Arus Kebangkitan...
PJ Ref : PJ-2082
RM 12.00
Menyingkap Rahsia Kejayaan
PJ Ref : PJ-1723
RM 7.90
Perbezaan Para Imam
PJ Ref : PJ-1622
RM 10.90
image
3 Hero Penerbangan Muslim
PJ Ref : PJ-2207
RM 8.90