Permasalahan Umat Islam Hari ini

image


Author : Afiqme Mohamad
Pages : 224, Paperback
Our Ref : PJ-2178
ISBN : 978-967-308-307-7

Your rating: None Average: 5 (2 votes)
Permasalahan Umat Islam Hari ini

Synopsis :

Keadaan masyarakat Islam di negara kita hari ini berada pada tahap yang membimbangkan. Tidak lagi seperti dahulu di mana ajaran agama Islam yang meliputi akidah tauhid, fekah, adab dan akhlaknya diutamankan untuk kemantapan pembangunan insan bagi mengharungi kehidupan sehari-hari serta mencapai kejayaan di dunia dan akhirat.
Kemajuan IT dan teknologi juga menyebabkan sebilangannya hanyut kerana terlalu banyak menghabiskan masa bersama dengan gadget-gadget modern serta ramai pula yang melekat berjam-jam di hadapan komputer melakukan perkara yang tidak mendatangkan faedah. Persekitaran kita manusia berlumba-lumba mengejar kemuliaan serta harta dunia yang tidak kekal ini sehingga sanggup melakukan perkara terkutuk.
Pegangan cara hidup. adab dan akhlak semuanya telah diajarkan oleh Rasulullah saw sejak 1400 tahun yang lalu. Hanya lagi ia telah lama ditinggalkan atau tidak diperingatkan kepada kita. Tujuan sebenar lahirnya buku ini adalah untuk berkongsi formula-formula serta pengalaman yang meliputi bimbingan, amalan, adab dan akhlak, menjadi muslim yang mukmin. Ia juga ditulis menerusi pemerhatian dan pengamatan penulis terhadap keadaan dan permasalahan masyarakat umat Islam hari ini.

Price: RM 15.90

Related Books on Same Category

Pendidikan Al-Qur'an Membina Minda & Jiwa Cemerlang
Pendidikan Al-Qur'an Membina...
PJ Ref : PJ-0124
RM 14.50
image
Kenali Al - Quran
PJ Ref : PJ-2431
RM 49.00
Kebenaran Mengenai Jesus
PJ Ref : PJ-0409
RM 4.00
PJ-1931.jpg
Undang - Undang Jenayah Islam
PJ Ref : PJ-1931
RM 12.00