Sejarah Pemikiran 1

image


Author : Sulaiman Noordin
Pages : 477, Paperback
Our Ref : PJ-1906
ISBN : 978-967-308-071-7

Your rating: None Average: 4.5 (2 votes)
Sejarah Pemikiran 1

Synopsis :

Suatu Kritikan Bagi Pemikirna Global Semasa
"Buku ini sesungguhnya adalah buku yang istimewa kerana penulisnya mempunyai latarbelakang pendidikan yang sememangnya unik.Tidak ramai penulis berpeluang menimba ilmu pengetahuan di peringkat ijazah daripada dua sistem pendidikan yang berbeza seperti beliau, iiatu mendapat ijazah pengajian tinggi dalam bidang sains di Australia dan United Kingdom di samping kemudiannnya ijazah pengajain Islam dari Umm Al-Qura , Makkatul Mukarramah."
- Prof. Dr. Abdul Latif Samian, Pengarah Pusat Pengajian Umum, Universiti Kebangsaan Malaysia

"Dr.Sulaiman telah mengjelaskan dari sudut bagaimana sistem kapitalisme dan sosialisme (komunisme) merupakan serampang dua mata atau seperti talam dua muka. Beliau mengutarakan pendapat ramai pengkaji para ilmuan Barat sendiri berkenaan adanya kumpulan sulit 'IIIuminati' di belakang tabir kedua sisitem polotik tersebut. Buku ini menjelaskan siapa dan hala tuju ajenda mereka."
- Prof. Madya Dr. Mohammad Agus Yusoff, Ketua Program Sains Politik, Pusat Pengajian Sejarah, Politik dan Strategi Fakulti Sains Sosial dan Kemanusiaan , Universiti Kebangsaan Malaysia.

"Buku ini boleh dimanfaatkan oleh semua lapisan masyarakat. Ia membincangkan secara kritis pemikiran-pemikiran kotemporari seperti komunis, kalptalis, ha asasi manusia,sebab-sebab peperangan dunia, sains politik dan sains ekonomi."- Sahibus Smahah al-Ustaz Wan Zahidi Wan Teh, Mulfti Wilayah Perseketuan

Sulaiman Noordin adalah bekas pensyarah di Universiti Kebangsaan Malaysia, Bangi. Beliau adalah penulis buku Sejarah Pemikiran Sains Barat Moden dan Percanggahannya dengan Islam, Gerakan Antarabangsa dan Keselamatan Negara,Muzik Rock dan Nilai Moralnya dan penulis bersama Teori Evolusi Darwin, suatu andaian atau Ideologi, penyunting buku "Akidah Ahlus sunnah wal Jamaah".

Price: RM 44.90

Related Books on Same Category

Nasyid Islami
PJ Ref : PJ-1288
RM 7.90
image
Cinta Kepada Rasulullah saw
PJ Ref : PJ-2176
RM 8.90
Apa Alasan Kita Kelak Di Hadapan...
PJ Ref : PJ-1576
RM 4.90
image
Berlapang Dada Dengan Pengharaman...
PJ Ref : PJ-2179
RM 7.50