image
image
image

megasale

Sains Moden Menurut Perspektif Al-Quran & As-Sunnah

PJ-2069.jpg
RM 108.00

Subhanallah..Allah Akbar..Maha Suci Allah Zat yang Maha Agung yang telah mencipta alam semesta dengan segala kesempurnaan yang tiada bandingnya. Sungguh kebesaran dan keagungan Allah yang wujud di alam nyata ini amat mengagumkan bagi orang yang ada hati nurani serta mereka yang mendapat cahaya petunjuk daripada Allah SWT. Bagaimana tidak?! Hati mereka akan bergetar, fikiran mereka akan tunduk sujud bersimpuh di hadapan Allah atas kebenaran mukjizat ayat al-Quran dan as-Sunnah yang terbukti menerusi pelbagai penemuan sains moden dalam pelbagai ruang kehidupan. Al-Quran telah mencabar manusia sejak 14 abad silam bahkan memberi arahan agar manusia menggunakan akal fikiran supaya berfikir bertadabur merenungi ciptaan Allah yang tertulis pada alam semesta sama ada di langit ataupun di bumi. "Sesungguhnya pada kejadian langit dan bumi, dan pada pertukaran malam dan siang , ada tanda-tanda (kekuasaan, kebijaksanaan, dan keluasan rahmat Allah) bagi orang-orang yang berakal;(Iaitu) orang-orang yang menyebut dan mengingati Allah semasa mereka berdiri dan duduk dan semasa mereka berbaring mengiring, dan mereka pula memikirkan tentang kejadian langit dan bumi.."(Ali Imran (3)190-191) Buku ini akan mengajak pembaca berwisata menjelajah alam raya untuk mengenal lebih luas dan lebih mendalam terhadap segala ciptaan Allah menerusi pelbagai penemuan sains moden dengan adanya bukti-bukti kebenaran al-Quran dan as-Sunnah, justeru dengan mengkaji buku ini secara saksama pada setiap lembaran demi lembaran, maka pembaca akan dibawa meneroka jauh ke alam semesta untuk melihat segala fenoma dengan menyaksikan keagungan, kehebatan, kebesaran Allah SWT sama ada yang ternampak oleh mata kasar ataupun tidak. Sehingga diharapkan pada akhir perjalanan dari menelaah buku ini, keimanan, ketakwaan kita akan semakin terserlah dalam mengharungi kehidupan yang penuh dengan pencaroba ini, maka tiada apa pun yang patut dibanggakan kecuali hanya dengan jalan mendekatkan diri dengan seluruh pengabdian dan penghambaan kepada Allah SWT semata, serta kecintaan kepada Rasulullah s.a.w. yang telah membimbing dan memberi petunjuk umat kepada jalan yang benar.Selamat membaca.

Your rating: None Average: 4.7 (6 votes)

Assalamu 'alaikum.

Assalamu ‘alaikum. Selamat datang ke laman web rasmi Perniagaan Jahabersa. Kami adalah penerbit buku-buku, khususnya buku-buku agama Islam.

 

Solat Terawih & Solat Witir : Hukum & Pelaksanaan

image

Bulan Ramadhan merupakan salah satu bulan daripada bulan-bulan Islam yang mengandungi keistimewaan dan keberkatan yang tersendiri. Antaranya, kewajipan puasa fardhu dan amalan qiyamullail yang hanya terdapat dalam bulan Ramadhan iaiti Solat Terawih. Pelaksanaan Solat Terawih merupakan amalan sunat yang utama dalam bulan Ramadan sebagai amalan bonus kepada umat Islam bagi memperolehi ganajaran yang sebanyak-banyaknya daripada Allah swt.

RM 4.70

Sejarah 2 Cucunda Rasulullah s.a.w.

image

Sejarah 2 Cucunda Rasulullah SAW

Sayyidina Hasan dan Sayyidina Husein termasuk ke dalam keluarga Rasulullah S.A.W yang diperintah oleh al-Quran agar seluruh umat Islam menumpahkan kasih saying yang tidak terbelahbagi kepada mereka.Ayat al-Quran yang menyatakan perintah ini adalah dalam surah asy-Syura ayat 23 yang berbunyi:

" Katakanlah aku tidak meminta kepada kamu sesuatu upah pun atas seruanku melainkan kasih sayang kepada keluarga..."

Abdullah bin Abbas berkata : "Ketika ayat berbunyi,...Katakanlah aku tidak meminta kepada kamu sesuatu upah pun atas seruanku melainkan kasih sayang kepada keluarga ..." para sahabat telah bertanya kepada Rasulullah .'Wahai Rasulullah siapakah tuan yang kami diperintahkan agar menumpahkan kasih sayang kamu kepada mereka? Rasulullah menjawab, 'Ali, Fatimah dan kedua-dua anaknya."

RM 34.30

Editor's Choice

image
Fikih Munakahat H/C
PJ Ref : JC-2340
RM 72.00
image
Kamus Bahasa Melayu Klasik
PJ Ref : PJ-0238
RM 7.90
image
Siri Fiqh 4 Mazhab : Nikah
PJ Ref : PJ-2239
RM 54.00
image
Mukhtasar Sunan al-Tirmidzi (...
PJ Ref : JC-2623
RM 120.00
image
Risalah Thariqat Naqsyabandiyah -...
PJ Ref : PJ-2723
RM 12.90
image
Syarabul-Muntahi Minuman Orang...
PJ Ref : PJ-2581
RM 13.90
Cahaya Pencinta Ilmu
PJ Ref : PJ-1776
RM 13.90
PJ-2094.jpg
Siapakah Pengikut Imam al-Syafie...
PJ Ref : PJ-2094
RM 59.00
image
Salat: A Step by Step Guide (men)
PJ Ref : JC-0865
RM 9.90
image
Salat: A Step by Step Guide (women)
PJ Ref : JC-0864
RM 9.90
image
Siri Ilmu Tasawuf : Mengesakan...
PJ Ref : PJ-2258
RM 10.90
image
Siri Ilmu Tasawwuf : Mendidik...
PJ Ref : PJ-2308
RM 13.90

English Books

PJ-2079.jpg
English Made Easy Series 1 (...
PJ Ref : PJ-2079
RM 24.90
pj-0683.jpg
Collection of Muslim Names (sm)
PJ Ref : PJ-0683
RM 8.90
Punishment Under Islamic Law...
PJ Ref : PJ-1670
RM 9.90
Islam In Hindu Scriptures
PJ Ref : PJ-1463
RM 9.90
Christianity Through The Lens Bk 2
PJ Ref : PJ-1357
RM 18.00
Prophet Jesus (Isa)
PJ Ref : PJ-1492
RM 5.90
image
Salat: A Step by Step Guide (women)
PJ Ref : JC-0864
RM 9.90
image
Stories of 25 Prophets
PJ Ref : PJ-1494
RM 79.00